Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Montbau
Ajuntament de Barcelona

La primera rampa mecànica (al carrer) de Barcelona s'instal·la a Montbau

La construcció cobrirà un trajecte de 200 metres i es preveu que acabi l'any 2027

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Qui de nosaltres no ha volgut ser arrossegat en lloc de caminar? Bé, sapigueu que això serà possible al barri de Montbau. Segons ha anunciat Betevé, la primera rampa mecànica (al carrer) de Barcelona es col·locarà entre el passeig de la Vall d’Hebron fins al carrer de Vayreda. La instal·lació, que s’ha pensat per pujar sense esforç el camí que separa els dos punts per 200 metres i un pendent del 10%, neix de la proposta que l’Associació de Veïns de Montbau va fer l’any 2017.

Set anys més tard, el districte d’Horta-Guinardó presenta ara el projecte executiu de l’obra, que es preveu que es comenci a construir l’any vinent i s’allargui fins als 2027. Fins ara se sap que la instal·lació es durà a terme en dues fases: una primera que anirà des del carrer Joan Sales fins al passeig de la Vall d’Hebron i una segona que començarà del mateix carrer, però finalitzarà al carrer de Vayerda. S’estima que la suma de les tongades d’obres ascendirà als 4,3 milions d’euros. 

Ara bé, el projecte preveu que caldrà sacrificar uns vuit arbres, suprimir una vintena de places d’aparcament i eliminar el carril de pujada al carrer de la Poesia. Per això, tot i que es vol minimitzar l’afectació que aquestes obres suposarà, l’Ajuntament encara ha de presentar el projecte definitiu quan totes aquestes qüestions siguin acordades amb els veïns. 

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat