Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Rambla es planteja imitar el passeig de la fama de Hollywood

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Com no se'ns havia ocorregut abans? Si alguna cosa li faltava a La Rambla, passeig entre passejos, és un camí d'estrelles enrajolades. La culminació, la cirereta, el complement que un espai com la Rambla necessitava i no soc irònic, o sí. La qüestió és que aquesta és la proposta amb què va sorprendre ahir a la tarda l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca) a tall de reconeixement dels artistes del món teatral, cinematogràfic i musical de Catalunya. Toni Albaladejo, vicepresident de l'entitat, ja va avançar al diari Ara.cat que els partits polítics "han rebut la idea amb entusiasme" i que si finalment tira endavant "seleccionarem una comissió per elegir el nou nom que hi posem cada any".

'La Rambla de les Arts'

Sagarra la va entregar a les Floristes i ara Adetca la vol dedicar a les arts i, en especial, a tots aquells desapareguts que han deixat petjada. S'ubicaria a l'altura de l'Arts Santa Mònica i a l'estil del passeig de la fama de Hollywood, cada estrella inclouria un nom. Dilluns es va fer la no inauguració d'aquesta 'Rambla de les Arts' i dic "no" perquè tot plegat va ser una 'performance' un pèl delirant com exemple de passeig pilot.

Grans del sector com Joan Pera, Mario Gas i Pepa Plana van deixar a la llum uns vinils amb un disseny de trencadís –oh que originals, un trencadís de Gaudí a Barcelona!–on s'hi havien escrit noms com Anna Lizaran, Mary Santpere i Cesc Gelabert. Un simulacre de plàstic que ens va ajudar a entendre com seria el definitiu i... tot plegat semblava més de souvenir que autèntic.

Adetca va especificar ràpidament que l'artista
nord-americà Philip Stanton –sort que es tractava de reivindicar el talent català– s'encarregaria de la materialització de la instal·lació. El camí d'estrelles anirà creixent cada 27 de març sumant un nou astre –que, per cert, la idea és que brillin de nit– coincidint amb el Dia Mundial del Teatre.

© Adetca

Portes oberts a llocs ocults i descomptes

Durant la presentació oficial de 'La Rambla de les Arts' també es van donar detalls dels actes que hi ha previstos per celebrar el Dia Mundial del Teatre, que serà aquest dimecres 27 de març. Entre les activitats programades hi ha jornades de portes obertes en diversos teatres catalans perquè el públic pugui visitar-ne els racons menys coneguts. També hi haurà lectures dramatitzades a l'auditori de la FNAC-el Triangle. A més, com cada any, els teatres oferiran descomptes per a les funcions que tinguin lloc aquesta setmana i la vinent. 


NO T'HO PERDIS: 10 coses per fer el Dia Mundial del Teatre

Últimes notícies

    Publicitat