Teatre
Shutterstock

10 coses per fer el Dia Mundial del Teatre

El 27 de març és el dia dels teatrers del món i per això us proposem una sèrie de coses divertides per fer a Barcelona per retre homenatge a l'art més antic

Andreu Gomila
Publicitat

El Dia Mundial del Teatre cau en 27 de març, tant si és dilluns com dijous. I és sempre un bon dia per recordar que a Barcelona hi ha un munt de teatres (52 sales ni més ni menys) que estan esperant a què els descobreixis, amb comèdies, drames, avantguarda, obres per a joves, per a tiets i tietes, per a tothom. Aquesta setmana et proposem 10 coses per celebrar un gran dia!

NO T'HO PERDIS: Les estrenes de la setmana

Et convidem al teatre per celebrar el Dia Mundial del Teatre!
Et convidem al teatre per celebrar el Dia Mundial del Teatre!

Us volem fer un súper regal perquè pugueu celebrar el Dia Mundial del Teatre com us mereixeu. I és que us portem a gaudir de la cultura de manera gratuïta! Durant una setmana, del proper 20 al 27 de març podreu participar en el concurs que us hem preparat d’entrades dobles a 10 espectacles diferents en 9 teatres de Barcelona (podeu llegir les bases legals aquí). No tindreu cap excusa per quedar-vos a casa i no venir a celebrar-ho amb nosaltres! Us donem més detalls del on, del quan i de les obres que podreu escollir si sou els afortunats. El proper 27 de març, Dia Mundial del Teatre, donarem els noms dels guanyadors al llarg del dia. Ens veiem als escenaris!

La cartellera teatral i de dansa acostuma a oferir tantes actuacions interessants que és difícil decantar-se'n per alguna. O potser no tantes... Per això podreu trobar aquí una selecció amb les obres de teatre, dansa i comèdia més interessants que podreu trobar als teatres de Barcelona. La tria és la que fan cada setmana els bregats crítics de Time Out Barcelona.

Publicitat
 • Teatre i Arts Escèniques

Voleu anar al teatre, teniu davant una platea de colors enorme i no sabeu quina cadira triar? Per això, i perquè un servidor fa anys i panys que trepitja les platees de la ciutat, us presentem una llista dels millors seients del principals teatres de Barcelona. Recordeu que el millor seient sempre és el lloc on es dirigeix l'obra, la fila on hi ha la taula del director durant els assajos. Així que, davant del dubte, sempre podeu preguntar on ha dirigit l'obra el director d'escena. Us posem les files. Evidentment, trieu sempre les butaques centrals. Quan es tracta d'espai petits, com El Maldà, el Tantarantana o la Sala Flyhard, seieu on vulgueu.

Si ets capaç de mirar al terra, a les cantonades, al cel, veuràs que Brossa és a tot arreu, a Barcelona. La seva obra plàstica és a passejos, façanes, cruïlles... Però, si gratem una mica, veurem que hi ha molt i hi ha poc alhora. El mateix Hermann Bonnín, brossià de pro i director d'almenys mitja dotzena de muntatges seus, reconeix que potser ens hem quedat en l'anècdota d'un poeta que va ser força combatiu, que va desafiar el franquisme com pocs ho van fer i que té una obra teatral que forma sis volums. Poca broma, amics.

Publicitat
 • Què fer
 • Classes i tallers

Sempre heu volgut pujar dalt d'un escenari i mai n'heu tingut oportunitat? No espereu més. És l'hora d'empassar-vos la vergonya i apuntar-vos a fer teatre. La diversió està garantida. La bona notícia és que no cal ser professional per participar a una obra i sentir com és estar entre bambolines. Així que si en teniu ganes, apunteu-vos a l'ateneu, el centre cívic o l'associació que tingueu més a prop de casa i que s'aixequi el teló!

 • Teatre i Arts Escèniques

El teatre, aquest art tan antic que van inventar els grecs, no passa per un bon moment a Barcelona. No a nivell artístic, ja que hi ha companyies, actors i directors de primera fila, sinó a nivell de públic. Les xifres de la temporada passada mostràvem que érem a nivells de fa una dècada, amb 2,3 milions d'espectadors, quan havíem arribat a tocar els 3 milions. Tothom coincideix a afirmar que no hi ha gent jove, als nostres teatres, i potser aquesta és la clau. Tant si ets jove, com si no, i creus que el teatre no fa per tu, intentarem que canviïs d'opinió.

Publicitat
 • Què fer
Segueix les petjades de Lorca a Barcelona
Segueix les petjades de Lorca a Barcelona

Amic de Dalí, de Margarita Xirgu, assidu de l'Ateneu Barcelonès, la relació de Lorca amb Barcelona va ser intensa i fructífera. Aquí va estrenar 'Doña Rosita' i moltes de les seves obres. Lluís Pasqual, per exemple, ens explica que la seva companyia, La Barraca, va fer-hi 'El caballero de Olmedo', de Lope de Vega. Ens apropem a la Barcelona de Lorca, la de fa 90 anys i la d'ara.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat