Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Centre de fotografia Kbr - Fundació MAPFRE
FOTO: Marc Andreu / Time Out BarcelonaCentre de fotografia Kbr - Fundació MAPFRE

La relació entre la fotografia i l'exposició, a debat a la Fundació Mapfre

Tots els dimarts de març i abril, el Centre de Fotografia KBr de la Fundació Mapfre organitza conferències virtuals i gratuïtes amb professionals internacionals

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Des que la coneixem, la fotografia sempre ha estat relacionada amb la possibilitat de exposar-se. No obstant això, amb el pas el temps les exposicions han configurat la idea de fotografia de manera dràstica. Marta Dahó, comissària i llicenciada en Història de l'Art, explica que "entre la fotografia i l'exposició es genera una relació dinàmica de condicionaments mutus i sabers creuats".

Per aquesta raó, Dahó ha organitzat un cicle de conferències 'on line' amb la complicitat del Centre de Fotografia KBr de la Fundació Mapfre, amb l'objectiu d'aprofundir en el vincle que existeix entre l'àmbit fotogràfic i l'expositiu, així com en els dubtes que puguin sorgir en un futur. En el cicle s'abordarà aquesta relació entre fotografia i exposició des de diferents perspectives: historiogràfiques, teòriques i curatorials.

Les conferències es fan tots els dimarts de març i abril, en streaming, en la llengua nativa de cada convidat i totalment gratuïtes, però cal inscriure's en cada ponència, com a mínim, una hora abans de cada sessió. Preneu nota de la programació de conferències!

16 de març. Jordana Mendelson, professora a la New York University, autora de llibres i catàlegs oferirà la conferència 'De la página a la pared: espacios expositivos para la fotografía en España en los años 30'.

23 de març. L'artista, investigador, editor i comissari independent Jorge Ribalta parlarà de ''La fotografía como objeto expositivo. Algunos interrogantes sobre la práctica curatorial'.

6 d'abril. Florian Ebner, conservador cap de fotografia al Centre Pompidou (París) impartirà la xerrada 'Entre tables et tableaux. Sud la rhétorique donis tiratges et leurs formats ou ce que la representació de de l'histoire de la photo peut apprendre donis contemporains (et vice versa) '.

13 d'abril. Serà el torn de Laura González Flors, investigadora a l'Institut d'Investigacions Estètiques (UNAM), escriptora i comissària d'exposicions, que impartirà la conferència 'Arte, historia, política. Relatos mexicanos en las exposiciones de fotografía'.

El 20 d'abril serà el torn de Nicoletta Leonard, professora d'Història de l'art contemporani i Història de la fotografia a l'Acadèmia de Belles Arts de Brera (Milà) i defensarà la xerrada 'Work of Art or Behavior? Photography, Conceptualism and MaterialCulture at the 1972 Venice Biennale'.

27 d'abril. Elvira Dyangani Ose, antiga directora de The Showroom (Londres) i professora de el departament de Cultures Visuals de Goldsmiths, oferirà la conferència 'Esdeveniments del social. La fotografia, la seva exposició i la construcció d'un imaginari col·lectiu".

Últimes notícies

    Publicitat