Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Rosa Rosae'
Youtube: Basílica de la Sagrada Família'Rosa Rosae'

La Sagrada Família celebra Sant Jordi amb una exposició de roses creades amb IA

L’obra s’ha generat amb centenars d’imatges de roses i amb elements inspirats de l’arquitectura de Gaudí

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Els monuments arquitectònics de Barcelona també celebren Sant Jordi. El que ens té més acostumats és sens dubte la Casa Batlló, que des de 2016 vesteix la seva façana amb més d’un millar de roses vermelles, però hi ha molts altres indrets que farceixen les seves parets amb decoració. És el cas de l’edifici de la Generalitat, que enguany ha tapat els seus finestrals amb vinils simulant una llibreria i roses, i també de l’emblemàtica Sagrada Família, que ha instal·lat una peça especial per l’ocasió de la diada.

Es tracta de 'Rosa, Rosae. Declinacions estètiques', una instal·lació d’art digital creada amb intel·ligència artificial que a partir d’una base de dades amb centenars d’imatges de roses i amb elements inspirats de l’arquitectura d’Antoni Gaudí mostra les diferents formes d’una rosa, des d’un pètal i fins a la rosa de Sant Jordi que tots coneixem. La peça es mostra a través d’una pantalla LED de grans dimensions que s’entrellaça de manera directa amb l’escultura de Sant Jordi creada per Josep Maria Subirachs a través de tècniques com el trencadís, formes i materials característics de Gaudí. L’experiència, a més, consta de la sonoritat de l’orgue amb una composició del músic Juan de la Rubia que ressona a tota la basílica.  

L’objectiu d’aquesta obra digital ha estat celebrar el Sant Jordi de manera innovadora, per això han usat la tecnologia de la IA. En aquest sentit, la directora de cultura i acció socioeducativa de la Sagrada Família, Marta Otzet, ha assegurat que experimentar amb aquesta tècnica ha permès generar imatges "boniques" i "interessants" en les que s’hi pot veure "roses orgàniques, de ceràmica o realitzades amb forja". 

La instal·lació s’ha col·locat aquest dilluns al balcó del Jubé, i s’estendrà fins al dissabte 27 d’abril. 

Entrada gratuïta per als Jordis i Jordines

Com cada any, durant la diada de Sant Jordi, els Jordis, Jordines, Jorges i Georgines, i els equivalents en els idiomes d’arreu del planeta, tenen accés gratuït a la Basílica amb un acompanyant. A més, sense necessitat de reservar entrada. Podeu consultar més informació d’aquesta oferta a través del web de la Sagrada Família.  

NO T'HO PERDIS: Guia de Sant Jordi 2024 a Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat