Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La sala Apolo farà un concert pilot per a més de mil persones aquest octubre

L'experiment està promogut pel Primavera Sound, l'hospital Germans Trias i Pujol i la Fundació Lluita contra la Sida

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Fa uns dies escrivíem sobre la necessitat de salvar les sales de concerts, que viuen una situació desesperada. Al contrari que teatres i auditoris, i fins i tot establiments amb llicència de bar o restaurant, les sales de concerts han restat, fins al moment, tancades, i la seva situació és insostenible. Moltes, si no poden treballar, podrien tancar abans de Nadal.  

Dies després, segons publicava el diari 'Ara' i més tard corroborava Lluís Torrents, gerent de Razzmatazz i president de l'ASACC, se sabia que el Govern aprovarà que l'oci nocturn pugui reprendre la seva activitat, tot i que amb restriccions que, en alguns casos, no garantiran la seva viabilitat: si es posen cadires, per a algunes sales serà impossible encabir-hi el 70% de l'aforament previst. 

Aquest cap de setmana, però, s'ha sabut a través de RAC 1 que la sala Apolo acollirà un concert pilot aquest mes d'octubre per a més de mil persones, que tot i haver de dur mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic, podran estar dretes, ballar i també consumir beguda en els llocs indicats. Es tracta d'un experiment promogut pel Primavera Sound, la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. 

Tests ràpids

La prova consistirà a sotmetre les persones assistents, el mateix dia del concert, a una prova ràpida d'antígens que permet detectar el coronavirus al moment (només entraran els que donin negatiu), i també es farà un seguiment en els dies posteriors per veure si s'ha produït algun contagi durant l'actuació.

Aquest experiment, pioner al món, si demostra la fiabilitat dels tests ràpids, podria suposar un abans i un després per a les sales de concerts i també per a altres tipus de reunions socials.

De moment, encara no s'ha fet públic el dia del concert ni l'artista o els artistes que hi actuaran, tot i que està previst per a finals d'octubre. 

NO T'HO PERDIS: Els concerts de la temporada a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat