Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La taxa de contagi puja a Barcelona i Argimon assegura que "anem molt malament"

La velocitat de propagació es dispara fins a l'1,45 a Catalunya i ja es parla de la tercera onada

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'expressió catalana de "no cridis el mal temps" es compleix quasi sempre si del que es tracta és de preveure l'evolució de la pandèmia a Catalunya. El pont de la Puríssima, el gran escull i prova de foc del pla de desescalada de la Generalitat, sembla que ja dona els primers senyals amb un clar augment de contagis. Es preveia i es cridava el mal temps, més per una qüestió de conscienciació social que per jugar a ser visionaris. I dit i fet, tots els indicadors tornen als nivells negatius que semblàvem haver deixat setmanes enrere. La situació no és bona, la velocitat de propagació, amb el càlcul basat en els testos d'antígens i no solament amb el de PCR's, indica que la taxa de contagis es troba al 1,45 a Catalunya. El risc de rebrot també va a l'alça i hi ha hagut un augment de morts d'un 40% més que la setmana anterior.

Barcelona segueix la tendència ascendent de casos i en les últimes hores ha registrat 280 nous casos i l'índex de rebrot se situa al 216 per a cada 100.000 habitants. La taxa s'apropa a la mitjana catalana situant-se a 1.30 Rt.

Perilla el pla de Nadal?

El secretari de Salut Pública ha sigut taxatiu i ha reconegut que l'escenari que descriuen els principals indicadors demostren que "anem molt malament". Argimon justifica el creixement exponencial de casos, més d'11.000 casos nous l'última setmana, a l'excés d'interacció durant el pont de la Puríssima i fa una crida a prendre decisions per aturar l'expansió del virus. Les autoritats sanitàries com Argimon temen que les festes de Nadal poden empitjorar una situació que ja està al límit, tot i que els ingressos a l'UCI, un dels indicadors més importants, segueix estable amb un balanç de 365 pacients.

Argimon, que ha assegurat al Diario.es que ja ens trobem en una "tercera onada" i que és partidari d'endurir el pla nadalenc per evitar mals majors un cop passades les festes. El que està pràcticament segur és que no es viurà un canvi de tram tenint en compte l'empitjorament de les xifres. 

NO T'HO PERDIS: Ja hi ha data per les primeres vacunacions contra la covid a Catalunya

Últimes notícies

    Publicitat