Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Barcelona supera la cifra 1 de la tasa de contagios
FOTO: ShutterstockBarcelona supera la cifra 1 de la tasa de contagios

La taxa de contagis a Barcelona torna a superar el perillós 1

Barcelona torna a superar l'1 després de dues setmanes de bona tendència

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Hi ha molts índexs per valorar el risc de contagi que existeix en un municipi o territori. Un dels que més s'ha popularitzat és la taxa de contagis (Rt). Aquest indicador valora el poder de contagi que té cada positiu en covid-19, és a dir, a quantes persones pot arribar a infectar un positiu en 7 dies. El valor ideal és que no superi el número 1 i Barcelona havia aconseguit aquest valor a principis d'agost però amb les xifres de contagi registrades els últims dies la taxa s'ha tornat a posicionar per sobre de l'1. Cal que ens preocupem?

Superar el valor 1 de la Rt és, per almenys alarmant i simptomàtic que alguna cosa no va del tot bé. D'entrada, superar el valor 1, significa que hi ha un creixement dels casos i que cal estar alerta per intentar baixar la tendència del gràfic. Les últimes dades de la taxa de contagis recullen els resultats dels últims cribratges massius fets a la ciutat (Trinitat Vella i Raval), els quals indiquen un important repunt de casos. 

La capital ara mateix concentra una mitja d'uns 200 positius diaris i destaca el barri de la Guingueta com un dels que té una taxa més alta amb 2,25 contagis per cada persona afectada.

NO T'HO PERDIS: Aquestes són les restriccions que es prorroguen 15 dies més a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat