Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La UE vol que el certificat Covid sigui necessari per viatjar fins al juny del 2023

La mesura no s'ha confirmat però la Comissió Europea considera que la situació de la pandèmia encara es massa incerta per eliminar el passaport Covid

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

La Comissió Europea considera que el passaport Covid hauria de ser necessari per viatjar entre els països de la UE, com a mínim, fins al juny del 2023. La proposta l’han anunciada aquest matí amb la justificació de la incertesa que actualment viu la Unió Europea pel que fa a la pandèmia de Covid-19.

Segons la UE, encara no podem saber com la Covid afectarà la mobilitat entre països de cara al futur. A hores d'ara, el comportament del virus no és estable i encara és prevalent a Europa i no és possible preveure un possible augment d’infeccions en el segon semestre de 2022 o de l'aparició de noves variants. Així doncs, costa de determinar un escenari futur on la Covid no afecti els viatges entre països membres de la Unió Europea. 

Ampliar la vigència del passaport Covid fins al juny de 2023 seria una garantia pels ciutadans de la UE, ja que els permetrà viatjar de país a país mentre encara hi hagi mesures contra la pandèmia. Ara bé, la mesura encara no s’ha confirmat: la Comissió Europea ha fet aquesta proposta amb antelació per donar temps al Parlament Europeu i al Consell amb l’objectiu que es pugui debatre i tramitar abans que no expiri el mandat actual, a finals de juny.

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat