Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Es recomana fer sexe a l'aire per evitar contagis de Covid-19
FOTO: ShutterstockEs recomana fer sexe a l'aire per evitar contagis de Covid-19

L'Agència de Salut Pública recomana fer sexe en espais oberts per evitar contagis

La principal autoritat sanitària del país publica una llista amb recomanacions per tenir sexe en temps de pandèmia

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Vivim temps de distància física, mascareta i prohibicions. Sabem com protegir-nos al carrer, a les escoles, també a les terrasses i quan fem esport, però què passa amb el sexe. Hem de reduir els contactes i fer un petit grup "sexual" bombolla? Sumem al "póntelo, pónselo", referit als preservatius, un "póntela, pónsela" per no oblidar la mascareta mentre gaudim del sexe? O el considerem un esport més i, per tant, no és obligatori portar un tapaboques?

Està clar que calen respostes al respecte i per això l'Agència de Salut Pública de Barcelona ha publicat una llista per resoldre tots els dubtes amb un títol ben clar: 'Sexe i Covid-19'.

FAQS del sexe i el Covid-19

Puc transmetre el coronavirus a través del sexe vaginal o anal?

L'Agència de Salut Pública (ASP) assegura "que s'ha trobat el virus en el semen i la femta de persones malaltes" però se sap per altres coronavirus més estudiats que no es transmet fàcilment amb el sexe. Per tant, es conclou que és poc probable però es recorda que la principal font de transmissió són les secrecions respiratòries, les quals també intervenen en l'acte sexual, és per això que aquesta llista recomana "no besar ni intercanviar saliva amb persones amb qui no es conviu".

I si em rento les mans abans del sexe?

Es redueix les probabilitats de contagi sempre que també limitis el contacte físic i els petons. En tot cas si convius amb la persona que tens sexe pots estalviar-te gran part d'aquestes mesures de prevenció.

Quines pràctiques sexuals són més segures?

Ras i curt, l'ASP recomana totes aquelles pràctiques no suposin "contacte físic" i posa d'exemple "la masturbació personal, el visionat de vídeos eròtics, el 'sexting' o les reunions sexuals virtuals".

Vull petons i contacte físic, què puc fer?

Si no entens una relació sexual sense petons ni contacte, l'Agència recomana que es "demani sles dades de contacte per fer un seguiment en cas que doneu positiu". 

I l'espai més segur?

En aquest cas la llista de l'ASP és clara: "espais grans i oberts per poder ventilar bé"

Consulteu la resta de recomanacions que fa l'Agència de Salut Pública de Barcelona en aquesta web.

NO T'HO PERDIS: Com tenir sexe sense agafar el coronavirus

Últimes notícies

    Publicitat