Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
 Flea Market Barcelona
Foto: Flea Market Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona cancel·la el Flea Market després de 13 anys a la ciutat

La decisió s'ha pres arran de les queixes del veïnat per la presència de venedors no autoritzats aliens al mercat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Rebuscar entre tresors d'altres èpoques, poder donar una segona vida a articles en desús i gaudir de l'ambient de barri són alguns dels atractius dels mercats de segona mà de Barcelona. La ciutat té molts espais on posar en pràctica el consum circular, però si parlem de mercats vintage, una parada obligatòria era el Flea Market. Ara, després de 13 anys a la plaça Blanquerna del Raval, l'Ajuntament de Barcelona ha cancel·lat el mercat que ha estat essencial per a més de 400 famílies del barri des de 2010. 

La decisió s'ha pres arran de les queixes del veïnat per la presència de venedors no autoritzats que eren aliens al mercat. La notícia ha causat una gran indignació entre els clients i els organitzadors del Flea Market que, en un comunicat al seu perfil d'Instagram, han assegurat que "hi ha altres alternatives abans de cancel·lar aquest mercat sostenible i històric i de vital importància pel barri". L'Associació Mercat de Segona Mà, organitzadora del mercat, ha suggerit algunes opcions com mantenir el Flea Market a la plaça amb seguretat privada, canviar la ubicació del mercat a un espai més controlat o aconseguir una nova localització per fer el mercat a altres districtes de Barcelona. 

L'organització demana que, si es manté la cancel·lació, el consistori els concedeixi tres mesos per poder trobar una nova localització per evitar perjudicis econòmics que no només afectarien l'entitat, sinó a tots els paradistes que necessiten els ingressos que generen al mercat. Des que l'Ajuntament va anunciar la decisió el passat dissabte 3 de febrer, no s'ha tornat a pronunciar i encara no ha donat resposta a les demandes de l'associació. 

L'Associació Mercat de Segona Mà ha convocat a través del seu Instagram una concentració el pròxim diumenge 11 de febrer a la Plaça Blanquerna, per mostrar el seu desacord amb la decisió de l'Ajuntament. La publicació ja acumula centenars de comentaris de suport com "sempre amb el Flea" i d'altres que reclamen una recollida de signatures per presentar-les al consistori.

El Flea, una icona de Barcelona

El mercat forma part de l'essència de Barcelona des de fa més d'una dècada i funciona com un espai per gaudir de la cultura de barri i donar suport a petits comerciants de la ciutat, que posen a disposició de tothom relíquies i tresors d'èpoques passades. Llibres, complements, roba, vinils... Cada paradeta és un petit museu on rebuscar i poder donar una segona vida a objectes de tota mena.

 Flea Market Barcelona
Foto: Flea Market Barcelona

El Flea Market Barcelona també organitza altres mercats i esdeveniments que apropen el model de moda circular a tothom, tot i que el de la Plaça Blanquerna era el més emblemàtic. A més, l'associació també ofereixen serveis de lloguer de material per a esdeveniments i assessories lligades a la comunicació d'actes vinculats als productes de segona mà i sostenibles.

NO T'HO PERDIS: Jekyll n'Hyde obre una nova botiga a Barcelona amb roba vintage personalitzada i moda sostenible

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat