Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L’Ajuntament de Barcelona compra El Molino

L’emblemàtic equipament del Paral·lel tornarà a l'activitat el 2022

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Ada Colau ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona adquirirà El Molino per integrar-lo a la xarxa d’equipaments culturals de la ciutat. L’alcaldessa ha remarcat que aquest equipament és “una emblema, és un símbol i una geografia sentimental” de la història individual i col·lectiva de Barcelona. De moment no s'ha especificat quin tipus d'activitats hi tindran lloc, però se sap que El Molino serà una de les noves Cases de Cultura de Barcelona que recollirà la realitat cultural de la ciutat. 

Després de dos anys de tancament per dificultats econòmiques, es tanca un acord de 6’2 milions d'euros que garantirà la preservació de l’edifici i evitarà que El Molino “passi a mans d’un fons voltor o d’un interès privat que desvirtuï la seva identitat”, en paraules de l’alcaldessa. També s’ha anunciat que, en els mesos vinents, tindrà lloc un concurs de direcció de l’equipament, i es treballarà perquè l’any que ve se’n reprengui l’activitat.

Que no s'assembli a Broadway

Colau ha explicat que la compra d’El Molino forma part d’un pla de reimpulsar la vida cultural de Barcelona després de la pandèmia, però preservant l’ànima de la ciutat. En aquesta línia, l’alcaldessa remarca que des de l’Ajuntament no volen “el Paral·lel s’assembli a Broadway”, sinó que pretenen recuperar aquesta artèria cultural de la ciutat perquè no només formi part del passat de Barcelona, sinó també del present. Així, la compra d’El Molino se suma a futurs projectes del Paral·lel com la Casa de la Música de Barcelona o el Teatre Arnau. 

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat