Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Quadrícula de l'Eixample
Photograph: Shutterstock

L’Ajuntament de Barcelona compra quatre edificis a l’Eixample per combatre la gentrificació

La compra suposa una inversió de 21,6 milions d’euros i fa elevar a 1.000 el nombre d’habitatges adquirits per l’Ajuntament des del 2016

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona ha adquirit quatre finques als barris de Sant Antoni, la Nova Esquerra de l’Eixample i la Dreta de l’Eixample. La compra forma part d’una estratègia de l’Ajuntament per lluitar contra la gentrificació, sobretot en aquells barris amb un teixit urbà més dens, com és el cas de l’Eixample, on és molt difícil aixecar nous edificis d’habitatge protegit per la falta de sòl públic. 

Els edificis que ha comprat l’ajuntament sumen un total de 67 habitatges, 24 dels quals són buits i es destinaran al lloguer social, per a famílies amb necessitat d’accés a l’habitatge. A més, l’Ajuntament garanteix la continuïtat de les 43 famílies que ja viuen a aquestes finques als quals se’ls subrogarà el contracte de lloguer i hauran evitat passar per processos de gentrificació i especulació immobiliària.

Aquesta adquisició, realitzada en l’exercici del dret de tanteig i retracte, ha suposat una inversió municipal de 21,6 milions d’euros, una xifra que inclou la rehabilitació necessària d’alguns d’aquests habitatges. La compra fa que la xifra d’habitatges adquirits per l’Ajuntament des del 2016 s’acosti als 1.000.

On es troben aquestes finques?

  • A Sant Antoni: dos edificis de 30 habitatges als carrers de Floridablanca i de Comte Borrell, en l’àmbit de la superilla.
  • A la Nova Esquerra de l’Eixample: un edifici de 14 habitatges al carrer Calàbria i està compost per 14 habitatges.
  • A la Dreta de l’Eixample: un edifici de 23 habitatges que es troba a baix de tot del carrer de Balmes.

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat