Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Dona gran parla per telèfon
Shutterstock

L'Ajuntament de Barcelona trucarà a 70.000 persones grans per saber com es troben

La inciativa s'anomena 'Com està? i busca detectar situacions de soletat i patiment emocional com a conseqüència de la covid-19

Escrit per
Ainhoa Gutierrez
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha impulsat una nova iniciativa abans que acabi l'any i trucarà a 70.000 persones grans per saber com es troben arran de la covid-19. És un projecte que s'anomena 'Com està' i té l'objectiu principal de trobar situacions de soledat i patiment emocional com a conseqüència de la pandèmia.

El Consistori trucarà per telèfon a persones entre els 70 i els 84 anys que visquin a Barcelona i que no siguin usuaris de cap projecte ni servei municipal. La iniciativa comença aquest mes de desembre i s'ampliarà fins al proper mes de març. 

En què consisteix la trucada? 

Quan aquestes persones rebin la trucada per part de l'Ajuntament, explicaran com es troben i si necessiten ajuda. En cas afirmatiu, seran contactades posteriorment per professionals que hagin rebut una formació prèvia. Aquesta conversa constarà de 16 preguntes on es parlarà de tristesa, soledat i dol

La finalitat és mesurar el possible impacte de la situació generada per la covid-19 i oferir-los informació sobre els recursos de suport emocional existents. 

Aquest projecte ja se suma a d'altres que s'han fet durant el confinament, com el servei de Teleassistència, la creació d'un telèfon gratuït per la prevenció del suïcidi i la creació de grups de suport emocional i d'acompanyament de dol. 

NO T'HO PERDIS: Què es podrà fer i què no per les festes de Nadal a Barcelona? 

 

Últimes notícies

    Publicitat