Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right L'Ajuntament diu 'no' a construir l'Hermitage al port de Barcelona
Notícies / Ciutat

L'Ajuntament diu 'no' a construir l'Hermitage al port de Barcelona

Imatge virtual del futur Museu Hermitage de Toyo Ito
Imatge virtual del futur Museu Hermitage de Toyo Ito

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat la seva negativa al projecte de construcció de l'Hermitage a la Nova Bocana del port de la ciutat a partir de diferents informes que desaconsellen la creació de la rèplica barcelonina del museu de Sant Petesburg a tocar del mar.

El projecte no tirarà endavant emparant-se en els estudis independents i per raons de mobilitat i urbanístiques, però també econòmiques i culturals. Des del consistori sostenen el perill de situar l'equipament pròxim al front litoral i davant la fragilitat que la zona ha demostrat durant el temporal Gloria. També apunten que en la localització prevista, l'equipament quedaria desconnectat i mal comunicat respecte al panorama cultural de la ciutat; alhora "es vol evitar seguir posant bolets i edificis icònics" mentre hi ha elements patrimonials infrautilitzats la ciutat, segons la tintent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz.

Joan Subirats, tinent d'alcaldia de Cultura, ha destacat que el projecte museogràfic de Jorge Wagensberg, que connectava art i ciència, ha perdut consistència i ha manifestat la por que l'Hermitage esdevingui més una franquícia que no un actor cultural de referència a la ciutat. A banda, l'equipament d'iniciativa privada podria topar amb alguns dels fonaments de la llei de museus de la Generalitat.

Des de l'Ajuntament conclouen que caldria una reformulació del projecte expositiu i plantegen localitzacions alternatives com el final de la Rambla Prim, a tocar del 22@ i del Poblenou; les Tres Xemeneies del Besòs; o el final de l'avinguda del Paral·lel, pròxim al World Trade Center.

 

NO T'HO PERDIS: mentrestant, als museus i centres d'art de la ciutat...

Advertising
Advertising