Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament diu 'no' a construir l'Hermitage al port de Barcelona

Escrit per
Time Out editors
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat la seva negativa al projecte de construcció de l'Hermitage a la Nova Bocana del port de la ciutat a partir de diferents informes que desaconsellen la creació de la rèplica barcelonina del museu de Sant Petesburg a tocar del mar.

El projecte no tirarà endavant emparant-se en els estudis independents i per raons de mobilitat i urbanístiques, però també econòmiques i culturals. Des del consistori sostenen el perill de situar l'equipament pròxim al front litoral i davant la fragilitat que la zona ha demostrat durant el temporal Gloria. També apunten que en la localització prevista, l'equipament quedaria desconnectat i mal comunicat respecte al panorama cultural de la ciutat; alhora "es vol evitar seguir posant bolets i edificis icònics" mentre hi ha elements patrimonials infrautilitzats la ciutat, segons la tintent d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, Janet Sanz.

Joan Subirats, tinent d'alcaldia de Cultura, ha destacat que el projecte museogràfic de Jorge Wagensberg, que connectava art i ciència, ha perdut consistència i ha manifestat la por que l'Hermitage esdevingui més una franquícia que no un actor cultural de referència a la ciutat. A banda, l'equipament d'iniciativa privada podria topar amb alguns dels fonaments de la llei de museus de la Generalitat.

Des de l'Ajuntament conclouen que caldria una reformulació del projecte expositiu i plantegen localitzacions alternatives com el final de la Rambla Prim, a tocar del 22@ i del Poblenou; les Tres Xemeneies del Besòs; o el final de l'avinguda del Paral·lel, pròxim al World Trade Center.

NO T'HO PERDIS: mentrestant, als museus i centres d'art de la ciutat...

Últimes notícies

    Publicitat