Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament inicia la transformació de la ronda de la Universitat

El diumenge 22 de novembre començarà unes obres molt reivindicades pels veïns

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

 Les obres de transformació de la ronda Universitat ja tenen data d'inici. Serà el pròxim diumenge 22 de novembre i es preveuen allargar fins al març. L'Ajuntament no vol ajornar més el que considera "una desproporció entre l'espai que ocupen les voreres i el destinat als vehicles", és per aquest motiu que l'actuació se centrarà bàsicament en una redistribució dels espais per als vianants i els mitjans de transport (cotxes i busos). El consistori, en la línia dels últims anys, aposta pel peató en detriment dels cotxes, en aquest cas el vianant guanyarà espai a les voreres (de cinc passaran a tenir vuit metres i 1.700 m2 més) i els cotxes quedaran reduïts a dos carrils. Dos carrils més aniran destinats als busos i un cordó d’aparcament i serveis.

Les obres, que ascendeix a 350.000 euros, contemplen plataformes de formigó per ampliar les voreres i no pintura, com s'ha fet en els últims mesos en aquells vials on provisionalment s'ha volgut sumar metres per als vianants. De totes formes el consistori assegura que això no li dóna un caràcter més temporal que l'urbanisme tàctic estès en els últims mesos però sí que permetrà que duri més temps. A més s'hi instal·laran 66 arbres en testos

Els vianants guanyaran metres de vorera i els vehicles perdran dos carrils
FOTO: Ajuntament de BarcelonaEls vianants guanyaran metres de vorera i els vehicles perdran dos carrils

Aquesta remodelació igualarà l'espai destinat als vianants amb el destinat als vehicles, resolent d'aquesta forma una reivindicació històrica dels veïns de la zona. L'inici d'aquestes obres se suma a d'altres que s'han portat a terme des de l'inici de la pandèmia, partir de les quals la ciutat ha sumat 30.000 m2 pels vianants.

NO T'HO PERDIS: Les superilles transformaran l'Eixample amb 21 carrers pacificats i 21 places noves

Últimes notícies

    Publicitat