Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament podria aplicar torns horaris a Collserola per protegir la biodiversitat

També es planteja el control de l'aforament i la necessitat de portar els gossos lligats

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

El passat 6 d'abril la Generalitat va aprovar el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat), que es començarà a aplicar els pròxims mesos. El director-gerent del Parc, Marià Martí, ha avançat algunes de les mesures en una entrevista a Betevé entre les quals destaca la proposta d'establir torns horaris en funció dels usos. És a dir, es podria establir una franja horària per anar en bicicleta i una altra per passejar pel parc.

El pla també posa sobre la taula propostes com controlar l'aforament del parc per evitar la saturació en moments puntuals, obligar a circular per la xarxa de camins i crear un cos de guardes amb autoritat per sancionar. A més a més, els gossos hauran d'anar sempre lligats per l'impacte que tenen sobre la fauna quan van solts.

Aquestes mesures tenen l'objectiu de protegir la biodiversitat del Parc en un moment on els espais verds de Barcelona han vist com s'incrementava la seva massificació per l'efecte del confinament comarcal.

NO T'HO PERDIS: 12 llocs per tenir una vista panoràmica de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat