Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Metro de Barcelona
Foto: Shutterstock

L'Ajuntament rebaixa el preu del transport públic un 25 %

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Bones notícies per als usuaris fidels del transport públic, de cara al 2020: l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona abarateix la T-Mes, que passarà a anomenar-se T-Usual, i serà d’us unipersonal.

Passa de costar 54 a 40 €, i permetrà fer viatges il·limitats durant tot un mes (un fet que deixa sense sentit la T 50-30, 50 viatges en un mes, que ara costa 43,50 €).

Per a dues zones la rebaixa encara és més grossa: de 72,70 a 55,80 €, i per a tres zones passarà a costar de 102 a 76,50 €. La T-Usual representa una rebaixa del 25 % del que suposa viatjar cada mes en transport públic.

La T-10 –l’opció que fan servir els usuaris esporàdics– passarà a anomenar-se T-Casual i s’encareix de 10,20 a 11,35 euros: deu viatges que es poden consumir durant un any. Però passa a ser d’us unipersonal, també, o sigui que ja s’ha acabat allò de comprar la T-10 i fer-la servir amb la parella, els fills i la tieta.

Noves tarifes de transport per al 2020
Noves tarifes de transport per al 2020
FOTO: Ajuntament de Barcelona

L'ATM crearà un tercer nou títol de transport: la T-Grup, una targeta multipersonal que costarà 79,45 euros i permetrà fer un màxim de 70 viatges en 30 dies.

La T-Jove, viatges il·limitats trimestrals, també s'abaratirà i valdrà 80 euros per a una zona, un 25% menys que ara, que surt per 105 €.

Sobre la T-Usual, l’alcaldessa Ada Colau ha parlat de "revolució tarifària", argumentat que aquest títol suposa "una tarifa plana". Segons Colau, "per un xic més del que costa un cafè al dia tenim viatges il·limitats. És la revolució que avui presentem, i suposa un canvi d’hàbits".


NO T'HO PERDIS:
comprar bitllets de metro a través d'Internet

Últimes notícies

    Publicitat