Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Habitacions turístiques
Foto: franz12 / Shutterstock

L'Ajuntament suspèn les llicències per a habitacions turístiques a Barcelona

Es tracta d'una mesura preventiva per evitar l'especulació mentre no es regula l'activitat a nivell municipal

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat que suspèn durant un any prorrogable l'atorgament de llicències per al lloguer d'habitacions turístiques en pisos habituals, dos dies abans de l'entrada en vigor el Decret de turisme de la Generalitat aprovat el 4 d'agost que, per primera vegada, reconeixia aquest tipus d'allotjament.

Janet Sanz, tinent d'alcalde d'Urbanisme, ha sol·licitat al Govern que es facilitin eines als municipis per al control i inspecció de la tipologia de llar compartida; aquesta permetria una estada de fins a 31 dies en pisos per a quatre usuaris, on la persona que té llicència és qui viu habitualment a l'immoble. "No pot ser que es liberalitzi aquesta activitat quan fa anys que lluitem per posar fre a l’especulació que l'activitat pot suposar", ha manifestat Sanz, qui ha afegit que la tipologia "no pot posar en risc el dret a l’habitatge a les nostres ciutats".

Mentre l'Ajuntament desenvolupa la normativa que ha de permetre regular el lloguer d'habitacions turístiques, se suspenen la tramitació de llicències i els permisos per realitzar obres d'adequació del domicili habitual com a allotjament compartit. 

NO T'HO PERDIS: l'habitatge cooperatiu a Barcelona

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat