Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Triangle Golfo
Foto: Twitter / @JaumeVilac

L'Ajuntament suspèn un any la llicència de restaurants, bars musicals i supermercats 24 hores al 'Triangle Golfo' de Poblenou

L'objectiu de la nova regulació és garantir el descans i la qualitat de vida del veïnat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Després de molts mesos de queixes i manifestacions del veïnat sota el lema 'Stop botellón' i 'Volem dormir', l'Ajuntament de Barcelona ha suspès la tramitació i concessió de llicències per implantar activitats de concurrència pública, llicències musicals, de restauració, comerç alimentari i botigues de conveniència a la zona coneguda amb el malnom del 'Triangle Golfo', delimitada pel carrer Pere IV, la Meridiana i la Diagonal, i que ocupa un bon bocí del barri de Poblenou al districte de Sant Martí. 

L'objectiu de la nova mesura és garantir el descans i la qualitat de vida del veïnat, així com preservar els establiments de proximitat i l'equilibri d'usos i evitar el monocultiu. Segons la primera tinenta d'alcaldia, Laia Bonet, la decisió s'ha pres després que "en els últims temps s'hagi concentrat i hi hagi una pressió més important aquesta tipologia d'establiments, que generen molèsties als veïns i fan necessari protegir el comerç de proximitat".

Sant Martí botellón
Foto: Ajuntament de Barcelona

La zona del Triangle Lúdic.

Al Triangle Lúdic i als seus entorns en els últims mesos s'han incrementat els comerços oberts 24 hores que poden subministrar alcohol i facilitar que es consumeixi a la via pública, una pràctica que posa en perill la convivència amb el veïnat.

Paral·lelament, des del mes de setembre, ja està en vigor en aquesta zona el Pla específic de mesures per a la reducció del soroll d'activitats del Triangle Lúdic del Parc i la Llacuna del Poblenou, que inclou una sèrie de mesures per reduir el soroll i les molèsties als veïns i veïnes de la zona. Per tots aquests motius, s'ha acordat una suspensió de llicències a les parcel·les dins l'àmbit delimitat per l'avinguda Meridiana, la Diagonal, el carrer de la Llacuna, de Pallars, de Badajoz i de la Marina, tot i que el museu del Disseny no s'inclou dins d'aquest àmbit.

El carrer Rogent i voltants.

L'entorn del carrer Rogent està format per part dels barris de Clot i el Camp de l'Arpa del Clot, vertebrat a través de l'eix Rogent-Sèquia Comtal-Cabanyal. Un àmbit delimitat pels carrers de Còrsega, de la Muntanya, del Ter, de Soler i Rovirosa, dels escultors Claperós, d'Hernan Cortés, de Joan I, de La Corunya i de Xifré. En aquesta zona hi ha hagut un increment dels usos dedicats a la restauració i de supermercats oberts 24 hores.

NO T'HO PERDIS: Dues discoteques de Barcelona són al top 10 de les millors del món

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat