Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Revisió de palmera
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament talla més de 700 palmeres a Barcelona

En total s'han revisat 1.363 exemplars i s'han tallat gairebé la meitat

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

El passat més d'agost una palmera datilera va caure al carrer Joaquim Costa i va causar la mort d'una noia de 20 anys. El lamentable accident va posar en marxa un dispositiu per revisar altres exemplars de palmeres datileres i tallar les que no entrin en els barems.

Aquesta setmana s'ha finalitzat la revisió d'un total de 1.363 exemplars i se n'han talat 708, accelerant d'aquesta manera, la substitució de palmeres datileres de Barcelona. Segons l'Ajuntament, es vol “minimitzar qualsevol risc i accelerar la substitució de datileres a la ciutat, que es va iniciar l’any 2014”, segons publiquen en un comunicat.

Els criteris de retirada d'exemplars han passat per la tala de les palmeres datileres de més de 10 metres plantades en ubicacions amb probabilitat de causar danys personals i també de totes aquelles on s'observin factors de risc identificats.

De moment s'ha mantingut el reg sistemàtic de totes les palmeres datileres de la ciutat a través de la xarxa de reg o amb cisterna d'aigua freàtica. Les mesures extraordinàries de tala s'han pres tot i que els informes elaborats després de l'accident del mes d'agost no indicaven cap causa clara que expliqués el trencament de la palmera datilera.

NO T'HO PERDIS: la troballa arqueològica en plena Rambla que sorprèn els tècnics

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat