Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Ajuntament vol destinar l'edifici del Banc d'Espanya a la cultura

El consistori ja ha presentat la petició al govern espanyol per poder transformar l'immoble en un equipament cultural

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

L'imponent edifici del Ban d'Espanya de plaça Catalunya podria transformar-se en un espai destinat a la cultura. Aquesta és la conclusió que s'extreu després que el tinent d'alcalde de Cultura, Joan Subirats, hagi revelat que l'Ajuntament de Barcelona ha demanat al Govern espanyol la seva gestió. Subirats assegura que la voluntat de l'Ajuntament és poder assumir la titularitat, ara en mans del ministeri d'Hisenda, per transformar-lo en un equipament cultural al centre de la ciutat. L'immoble, que ara mateix acull algunes funcions d'àmbit financer, es troba infrautilitzat i a curt termini és molt probable que quedi sense cap activitat.

La declaració per part del primer tinent ha arribat a instàncies del PP, després que aquest instés al consistori a "iniciar les gestions oportunes" perquè l'edifici assumeixi usos per a la ciutadania. De moment Subirats només ha confirmat que les gestions amb el govern espanyol s'han iniciat i que així seguiran, ja que en la mateixa comissió s'ha aprovat amb el vot favorable dels dos socis de govern -BComú i PSC-, Cs, PP i Barcelona pel Canvi, l’abstenció de JxCat i el vot contrari d’ERC.

L'ús d'aquest edifici de més de 27.000  no és el primer cop que apareix en l'agenda política del govern i dels partits a l'oposició. El mateix Partit Popular va incloure en el seu programa electoral convertir el Banc d'Espanya en una sucursal del Museu del Prado, tot i que ara planteja que ho sigui del Museu Dalí. ERC, que ha votat en contra de la proposta, es mostra a favor que sigui titularitat de l'ajuntament però que es destini als veïns del Gòtic i ha recordat que el Banc d'Espanya ha adjudicat recentment una reforma milionària a l'edifici.

NO T'HO PERDIS: Tanquen dues institucions de la cuina catalana al Raval

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat