Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Can Lluís
Foto: Maria Dias Can Lluís

Tanquen dues institucions de la cuina catalana al Raval

El Romesco i Can Lluís no han pogut suportar la crisis derivada de les restriccions de la Covid-19

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Són morts sovint silencioses i que no tenen la cobertura mediàtica del tancament de grans restaurants: cases de menjar tradicionals i de servei quotidià que  tanquen portes. Un dia truques per mirar si són oberts, i el telèfon ja no existeix. Investigues una mica i veus que han tancat definitivament. Avui toca parlar de dos llocs icònics del Raval on ja no podrem seure mai més a menjar: un és Can Lluís, a la cantonada del carrer de la Cera amb Reina Amàlia. Truco al seu restaurant germà, Els Ocellets, i m'expliquen que "van tancar al principi de les restriccions i el tancament es va tornar definitiu, no van poder tornar a obrir".

A Can Lluís, obert l'any 1929 per en Lluís Rodríguez i Elisa Vilaplana, hi practicaven una excel·lent cuina tradicional, amb un peu a Alacant i l'altre a Catalunya. Els seus arrossos eren d'allò més bons, així com el menú de migdia, i era potser l'únic lloc de la ciutat on podies menjar una olleta d'Alcoi. A banda de ser un dels restaurants favorits de Vázquez Montalbán, Can Lluís –quasi centenari!– ha vist passar la Guerra Civil, la Transició, i hi van quallar i fermentar la cultura pròpia de Barcelona: la rumba catalana o el teatre barceloní, per exemple. Una veritable llàstima.

Restaurant Romesco
RomescoRestaurant Romesco

L'altra pèrdua que s'ha de lamentar és la del Romesco: ens remetem a la ressenya que en va fer Kiko Amat a la revista, un punt clau de bona teca a preus ridículs. El Romesco era porta d'entrada al Raval profund des de la Rambla, i locals, turistes i motxil·lers s'hi asseien a devorar racions enormes i bones de fricandó, bacallà amb samfaina o conill a l'allet. Un lloc d'aquells on encara s'hi podia respirar els aires d'antic barri Xino, i t'esperaves que Makinavaja entrés per la porta en qualsevol moment. Hi ha penjat un full imprès:"La família Romesco cierra sus puertas definitivamente. Han sido muchos años compartiendo buenos momentos con nuestros clientes y por eso nos duele tanto decir adiós". Qui desitgi compartir amb ells algun record, pensament, o fer-los una abraçada virtual, ho pot fer enviant un mail a restauranteromesco@gmail.com.

NO T'HO PERDIS: Restaurants que han tancat i trobarem a faltar

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat