Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Conductor de patinet elèctric a Barcelona
FOTO: ShutterstockConductor de patinet elèctric a Barcelona

L'Ajuntament vol fer obligatori el casc i l'assegurança per als conductors de patinets

El consistori presentarà la proposta i podria ser una realitat l'any que ve

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'ús del patinet elèctric a Barcelona s'ha multiplicat en els últims anys. S'ha superat el debat de si es tracta d'una moda passatgera amb data de caducitat. Ha arribat per quedar-se i només cal sortir al carrer per confirmar-ho. Tant és així que la normativa de circulació s'ha hagut d'adaptar als nous temps i considerar els patinets un vehicle més amb els seus drets i deures a l'hora de moure's per la ciutat. El 2021 ha de ser l'any on es consolidin certes normes, com la que no poden circular per la vorera o anar a més de 25 Km/h. 

Casc i assegurances

L'Ajuntament creu que amb les normatives existents no n'hi ha prou i creu que "és l'hora de plantejar" l’obligatorietat del casc i l’assegurança per a usuaris de Vehicles de Mobilitat Personal (VMP). Amb la normativa vigent només es tracta d'una recomanació a diferència d'altres ciutats que ja són d'ús obligatori els dos punts. Així ho ha expressat en l'última roda de premsa la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón. Amb l'objectiu de fer un pas més i afavorir la seguretat d'aquest vehicle l'Ajuntament traslladarà aquesta petició de les entitats que integren el Pacte per la Mobilitat i mirar de prendre una decisió de consens.

En la mateixa compareixença ha intervingut l'intendent major de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, que ha destacat l'augment d'accidents d'aquest tipus de vehicles en els últims anys i assegura que l'any passat se'n van registrar més de 500. Les xifres sembla que justificarien la proposta de l'Ajuntament i, si finalment es tirés endavant, les noves obligatorietats podrien ser una realitat l'any que ve.

En la mateixa roda de premsa s'ha informat que la Guàrdia Urbana de Barcelona reforçarà el dispositiu per garantir que els usuaris dels vehicles de mobilitat personal, especialment els de patinets, circulin complint amb la nova normativa estatal 

Regulació de vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes
FOTO: Ajuntament de BarcelonaRegulació de vehicles de mobilitat personal i cicles de més de dues rodes

NO T'HO PERDIS: Quan puc sortir del meu municipi sense risc de sanció?

Últimes notícies

    Publicitat