Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L’Americana Film Fest omple Barcelona de cinema independent nord-americà

La novena edició del festival projectarà 33 llargs i 15 curtmetratges majoritàriament inèdits a Espanya

Núria Méndez
Escrit per
Núria Méndez
Publicitat

Els més cinèfils no es poden perdre aquesta cita amb el cinema independent nord-americà. Es tracta de l'Americana Film Fest, que tindrà lloc als Cinemes Girona, Zumzeig i a la Filmoteca de Catalunya del 15 al 20 de març. A més, a Filmin hi haurà una part de la programació disponible entre el 18 al 27 del mateix mes.

L’Americana Film Fest s’inaugurarà amb la pel·lícula 'L’aspirant', dirigida per Lauren Hadaway, una pel·lícula 'indie' guanyadora de tres premis al Festival de Tribeca. La programació del festival està formada per 33 llargs i 15 curts, la majoria inèdits a Espanya, que han estat o estaran presentats a Cannes, Sant Sebastià, Venècia, Berlín, els Oscar o el Sundance. 

Les projeccions estan repartides en cinc sessions. En primer lloc, l'Americana TOPS, amb les pel·lícules més premiades o esperades de l'escena indie dels EUA com 'Zola' de Janicza Bravo. També hi haurà l'Americana NEXT, on es donarà visibilitat a nous directors amb projector de futur com la pel·lícula 'Potato Dreams of America' de Wes Hurley. La secció de documentals és Americana DOCS, que ofereix títols com 'Ascension' de Jessica Kindgon, nominada a l’Oscar i amb dos premis a Tribeca. El festival oferirà sessions de curts a SHORTS amb una selecció d’obres com 'Opera', un curt d’animació guanyador del premi del públic a SXSW i nominat a l’Oscar. A més, aquest any torna la secció The lost sessions, que recupera grans pel·lícules inèdites al nostre país com 'Chameleon Street'.

'Potato Dreams of America'
Foto: Americana Film Fest'Potato Dreams of America'

En aquesta edició, hi haurà sessions a la Filmoteca de Catalunya, amb una retrospectiva de Tim Sutton amb pel·lícules com 'Pavilion', 'Memphis', 'Dark Night', 'Donnybrook' i 'Funny Face'. El director americà, a part d’estar present a la secció Americana TOPS, serà un dels grans convidats acompanyat dels directors Philippe Grégoire i Noah Dixon.

Les entrades estan disponibles a la web del festival. Els preus són de 7 euros, però també hi ha la possibilitat d’adquirir abonaments compartibles de 6 entrades per 35 euros. Per altra banda, les sessions de curts tindran un cost de 4 euros i les pel·lícules de Filmin es podran veure amb la subscripció.

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cine del mes de març

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat