Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Antic Teatre, jardí exterior de dia
Foto: Alessia Bombaci

L’Antic Teatre no tanca: l’Ajuntament en comprarà l’edifici

Aquest espai celebra el 20è aniversari amb una bona notícia i una programació especial

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

L’Antic Teatre és un símbol de resistència i contracultura de la ciutat. L’espai, tot un referent internacional en l’àmbit de la creació comunitària i independent, fa anys que lluita contra una propietat que amenaça amb pujades abusives del lloguer, que impossibilitarien la continuació del projecte. Ahir, però, Ada Colau va anunciar que garanteix el futur de l’Antic Teatre: l’Ajuntament de Barcelona en comprarà el local i arribarà, si cal, a l’expropiació de l’edifici. 

La bona notícia arriba quan l’equipament celebra el 20è aniversari. De moment, el govern municipal està en converses amb la propietat i l’alcaldessa ha assegurat que s’inicia l’expedient per tirar endavant l’expropiació. D’aquesta manera, l’Antic Teatre esdevindrà un equipament públic o Casa de Cultura, tal com ha passat amb El Molino o la Sala Paral·lel 62, amb l’objectiu que la sala conservi la seva singularitat i independència.

Així doncs, aquest espai queda blindat davant l’amenaça de desaparició a causa de l’especulació immobiliària. La propietat de l’immoble, que data del segle XVII, havia comunicat a l’Antic Teatre la seva intenció de multiplicar per cinc el lloguer al venciment de l’actual contracte. 

La fundadora i directora de l’Antic Teatre, Semolina Tomic, es va mostrar molt satisfeta amb la notícia i va anunciar la renovada programació d’aquest teatre d’avantguarda, que de gener a juny inclourà noms com Macarena Recuerda, Sociedad Doctor Alonso, AzkonToloza&Rodrigo Rammsy, Alessandra Garcia, i comptarà amb la presència d’una companyia internacional i alguns espectacles que retornen a la sala. 

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre que s'estrenen a Barcelona al desembre i gener

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat