
Les obres de teatre del mes a Barcelona
La llista dels millors espectacles que trepitjaran els escenaris de la ciutat
Els teatres de Barcelona no paren i cada mes renoven la cartellera amb grans i petites obres que fan les delícies dels teatrers locals. Hem triat deu obres que comencen la seva travessia aquest mes i que maldaràs per veure-les. Dramatúrgia contemporània, dansa de la bona i alguna aposta de pes.
NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades.
23 F. Anatomia d’un instant
Àlex Rigola dissecciona la Transició a través de l’adaptació teatral de la novel·la de Javier Cercas 'Anatomía de un instante', en la qual l’autor se centra en el moment que Adolfo Suárez i uns quants diputats més es van quedar asseguts mentre Tejero entrava a trets al Congrés. L’acompanyen Enric Auquer, Pep Cruz, Xavi Sáez i Roser Vilajosana... Mai no oblidarem '2666' i 'Incerta glòria', les grans dramatúrgies de la història teatral de Rigola.
Classe
La companyia Sixto Paz de Pau Roca estrena una obra d’Iseult Golden i David Horan. Amb direcció de Pau Carrió i amb el mateix Roca, Pol López i Carlota Olcina en escena, 'Classe' explica la història d’una parella acabada de separar que s’enfronta al sistema escolar quan els diuen que el seu fill de 9 anys necessita un psicòleg.
L’art de desaparèixer lentament
No és poca la gent de teatre que té devoció per Robert Walser i 'La passejada'. En aquest cas, és Roger Vila qui s’ha interessat en l’obra de l’autor suís, que reivindica la seva manera de fer de cocció lenta, d’observació de l’entorn, davant del nihilisme i l’aïllament a què ens ha portat la modernitat. Marina Herlop ha escrit la música de l’espectacle, i hi actuen Gal·la Sabaté, Àlex Sanz i Carles Roig.
La vida pornogràfica
L’Èric està a punt de fer 18 anys. Els seus pares tenen el regal perfecte: un vídeo recopilatori dels moments més importants de la vida del seu fill, que han anat gravant des que va néixer. I volen aconseguir el vídeo de la seva primera relació sexual. Una comèdia de Carles Mallol amb Patrícia Bargalló, Pepo Blasco i Pablo Hernández.
Las canciones
Dir Pablo Messiez és sinònim de bon teatre, de funcions especials. O no va ser extraordinària 'El temps que estiguem junts'? Doncs, 'Las canciones' és segurament la millor que s’ha estrenat a Madrid els últims dos anys, i ens porta els personatges de Txékhov i un grup de persones que queden per escoltar cançons. Un acte que sembla insignificant, però que té unes connotacions revolucionàries, sobretot en els temps que corren.
Sota la neu
La vida de l’Alícia, una jove entregada a la feina, es veu trasbalsada quan un desconegut li entrega una cinta gravada pel Víctor, el seu germà bessó. És una versió d’un conte que el seu avi els explicava quan eren petits. Una obra d’Anna Llopart, una autora que necessitem redescobrir, amb Laura Conejero, Àlex Casanovas i Paula Malia.
Talking Heads
Lurdes Barba, Imma Colomer i Lina Lambert, tres actrius i directores de primera, assumeixen el repte de portar a escena els cèlebres monòlegs d’Alan Bennett ('Els nois d’història'), un dels grans dramaturgs britànics contemporanis. Textos que exposen la fragilitat humana i que requereixen grans veus per encarnar-la.
Sonoma
Marcos Morau porta al Mercat de les Flors la seva nova creació, 'Sonoma', una delícia visual que parteix de la necessitat de l'ésser humà de tornar a l'origen, al cos, quan aquest està al límit de la seva existència i crida per sobreviure. Morau recupera les idees essencials de 'Le Surréalisme au service de la Révolution', peça que va crear el 2016 per al Ballet de Lorraine.