Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Focs/Vatre
Foto: Nebojsa Babic / TNCFocs/Vatre

Les obres de teatre que s'estrenen a Barcelona al juny

La llista dels millors espectacles que trepitjaran els escenaris de la ciutat

Clara Ruiz
Escrit per
Andreu Gomila
Escrit per
Clara Ruiz
Publicitat

Els teatres de Barcelona no paren i cada mes renoven la cartellera amb grans i petites obres que fan les delícies dels teatrers locals. Algunes ja fa alguns mesos que ronden per les nostres sales  -i no per això deixen de ser molt recomanables!- però n'hi ha d'altres que s'han estrenat fa poc i que faríeu bé de tenir en compte. Quines són les estrenes de teatre que no et pots perdre aquest mes? Hem triat deu peces que comencen la seva travessia i que maldaràs per veure-les. Dramatúrgia contemporània, dansa de la bona i alguna aposta de pes. Molta merda i que comenci la funció!

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades

Estrenes de teatre i dansa a Barcelona

 • Teatre
 • El Raval

Oriol Broggi dirigeix aquesta nova versió de l’obra escrita el 1750 pel venecià Carlo Goldoni i la converteix  en una comèdia que aprofundeix en la psicologia dels personatges, fugint de la farsa i la improvisació. Amb aquesta intensitat viurem les estratègies de Coralina, que abandona la mansió que serveix quan és degradada a criada, i també les seves passions amoroses amb Florindo. 

 • Teatre
 • El Raval

A la presó, Molina i Valentín (Eusebio Poncela i Igor Yebra) s’enfronten a la perillosa pregunta de què és ser home. Molina, dona en un cos d'home, escapa de la realitat evocant pel·lícules antigues. Valentín és un activista polític i vol canviar el món. Tots dos són companys d'un viatge existencial i d'alliberació política que passa per l'alliberació dels cossos. Una història prohibida que mostra la necessitat de l'ésser humà de ser estimat.

Publicitat
 • Teatre
 • El Raval

Pep Tosar fa reviure Fernando Pessoa, considerat un dels poetes més rellevants del segle XX, tot i que els seus versos també ressonen directament al cor i l’ànima de les persones del segle XXI. Assenyalat com un boig fins i tot durant dècades després de la seva mort, Pessoa ens deixa una obra que pot ser un mirall, un manual per entendre com hem arribat on som ara.

 • Teatre
 • Fort Pienc

Basada en el 'Feux' de Marguerite Yourcenar, aquesta obra es presenta en una nova versió de María Velasco. Dirigida per Carme Portaceli, la nostra ciutat l’acull després d’estrenar-se a Belgrad i passar pel festival Finisterra de Porto. 'Focs' narra la crisi interior que experimenta Yourcenar després de la desil·lusió amorosa amb el seu editor, André Fraigneau, construint la història amb un seguit de contes en prosa lírica inspirats en els mites grecs.

Publicitat
 • Teatre
 • L'Antiga Esquerra de l'Eixample

Els superherois tornen als seus còmics originals, i és que aquesta esbojarrada comèdia transcorre, precisament, en una botiga de còmics. Uns joves emprenedors hauran de decidir si continuen amb la seva petita botiga de barri, o si es converteixen en els més poderosos, els que porten capa i antifaç, per combatre les injustícies del món. Cops de puny i amors impossibles expressats en PIM!, PAM!, i en totes les vinyetes de còmic que us vinguin al cap!

 • Teatre
 • Sagrada Família

L’Albert i la Joana són una parella amb necessitat d’experiències noves. L’Enric i la Carmen ja han superat aquest moment i la seva relació pot amb tot. O això sembla. Un dia les coses es compliquen i les mentides es descobreixen entre els quatre. Qui enganya a qui? A qui afecta? És la mentida un motiu suficient per considerar-se infidelitat? Sigui el que sigui, i parlem de mentida o veritat, aquesta comèdia les reformula en un joc massa perillós. 

Publicitat
 • Teatre
 • El Gòtic

Quins elements agermanen una comunitat i la distingeixen d'una altra? Aquest projecte, configurat per l'artista plàstic Joan Aguiló i la dramaturga Catalina Inès Florit, neix per donar visibilitat a la cultura, la identitat local i els habitants del Barri Gòtic. Com a protagonistes, persones anònimes que creen riquesa immaterial al lloc on habiten. El resultat s'exposa en un itinerari artístic pel barri on l’art urbà va acompanyat de textos poètics.

 • Teatre
 • Fort Pienc

Michael de Cock porta a escena aquesta adaptació de la novel·la de Marguerite Yourcenar, 'L’Œuvre au noir', ambientada al Flandes del 1500. En una Europa a mig camí entre la foscor de l’Edat Mitjana i la llum del Renaixement, seguim les passes de Zenon, un metge i alquimista, durant els últims anys de la seva vida. Un relat filosòfic i poètic sobre la vida, en un moment de crisi que Yourcenar rescata amb tot el respecte a la història.

Publicitat
 • Teatre
 • Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Silenci. Amb la pandèmia, aquest element va irrompre a les nostres vides. Un món aturat. I en aquesta obra, la recerca dels ossos del pensador francès del Renaixement Michel de Montaigne posa el silenci com a protagonista, i quan se’n troben les restes mortals, el món s’atura de nou. Només hi ha tres figures femenines i pensaments de Plató, de Montaigne, de Pascal i d’altres, tot en un llenguatge coreogràfic sobre la naturalesa humana i la vida. 

 • Teatre
 • Sants - Montjuïc

Santi Ricart protagonitza aquest nou monòleg dirigit pel dramaturg Josep Julien, que estrena després de 'Bonobo'. Ricart es posa a la pell d’un actor barceloní, atrapat entre frustracions professionals i personals, que un dia té una revelació. I arriba de la mà del peix kiwi que té a casa seva, ni més ni menys. En una barreja entre thriller, comèdia i melodrama, seguim el camí d’aquest mentider, convençut que per fi ha tingut sort.  

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat