Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les obres de teatre del mes a Barcelona
Obra de teatre Hey, Hermana!
Foto: El Eje

Les obres de teatre del mes a Barcelona

El top 11 dels espectacles que trepitjaran els escenaris de Barcelona

Advertising

Els teatres de Barcelona no paren i cada mes renoven la cartellera amb grans i petites obres que fan les delícies dels teatrers locals. Hem triat deu obres que comencen la seva travessia aquest mes i que maldaràs per veure-les. Dramatúrgia contemporània, dansa de la bona i alguna aposta de pes.

NO T'HO PERDIS: Les obres de teatre recomanades.

Boira a les orelles
Marga Parés

Boira a les orelles

Teatre El Maldà, El Gòtic

La companyia Els Pirates Teatre presenten 'Boira a les orelles', un espectacle on es planteja què vol dir ser sord i que està basat en l'experiència viscuda en primera persona d'un membre de la companyia, l'escenògraf Enric Romaní. El projecte parteix de les seves experiències vitals, però també de les vivències de la companyia amb ell.

Els dies 15, 16, 24 i 28 de gener i 3 de febrer, la funció tindrà sobretítols.

Obra de teatre El jardí, de Lluïsa Cunillé
Foto: Sala Beckett

El jardí

Teatre Sala Beckett,

Primera de les peces del cicle que la Sala Beckett dedica a Lluïsa Cunillé, una de les grans dramaturgues del país. Aquí, sota la direcció d'Albert Arribas i amb Màrcia Cisteró i Antònia Jaume, Cunillé ens explica la trobada entre una antiga jardinera municipal i una assistenta social. Una topada explosiva que remourà els fonaments d'Europa.

Advertising
Obra de teatre Els subornats, de Lluïsa Cunillé
Foto: Sala Beckett

Els subornats

Teatre Sala Beckett,

La companyia La Ruta 40 produeix aquest text de Lluïsa Cunillé dirigit per Lurdes Barba que ens parla de quatre personatges que es troben de manera clandestina a la cabina de projecció d’un cinema decadent, a punt de tancar per sempre les portes. Amb un to de cinema negre i una aparent trama de corrupció, l’obra ens parla de mons irrecuperables.

Obra de teatre Encara hi ha algú al bosc
Foto: Oriol Casanovas/ Cultura i Conflicte

Encara hi ha algú al bosc

Teatre Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc

Anna Maria Ricart ha escrit una obra que ens parla de la violència sexual que van patir moltes dones durant les guerres dels Balcans dels anys 90, on entre 25.000 i 50.000 nenes i dones van ser violades com a estratègia de neteja ètnica. Joan Arqué dirigeix un càsting excepcional format per Montse Esteve, Judit Farrés, Ariadna Gil, Erol Ileri, Òscar Muñoz, Pep Pascual i Magda Puig.

Advertising
Obra de teatre Hey, Hermana!
Foto: El Eje

Hey, Hermana!

Teatre Teatre Tantarantana, El Raval

La història de dues germanes. Una reescriptura d’Helena de Tròia i Clitemnestra feta des d’una perspectiva contemporània i de gènere, convertint-les en protagonistes del seu propi relat. Com mites fundacionals de la nostra cultura es fa preguntes sobre la violència, les cures, la bellesa, les agressions sexuals o la sororitat. 

Les coses excepcionals
© Iñaki Mur

Les coses excepcionals

Teatre Escenari Joan Brossa, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Els Sixto Paz recuperen un dels seus grans èxits a l'Escenari Brossa, amb Pau Roca i Letícia Dolera que s'alternaran per donar cos a un monòleg que ens parla de totes les raons que tenim per viure quan sembla que no n'hi ha cap. Una peça del britànic Duncan Macmillan, de qui els Sixto Paz ja van fer 'Pulmons'. Sortireu del teatre canviats.

Advertising
Cartell de l'obra de teatre Testimoni de guerra
Foto: White Horse/ TNC

Testimoni de guerra

Teatre Teatre Nacional de Catalunya, Fort Pienc

Pau Carrió torna a reclutar Laura Aubert i Pol López per fer-nos capbussar en les històries del fotoperiodista sud-africà Kevin Carter i la corresponsal de guerra Marie Colvin. Relats tràgics sobre el nostre món, que Carrió ha convertit en un díptic de dos poemes dramàtics entorn de la informació sobre les zones en guerra i les seves conseqüències.

Obra de teatre Turba
Foto: Mos Maiorum

Turba

Teatre Teatre Lliure: Gràcia, Vila de Gràcia

Després de passar tota la temporada passada en residència al Lliure preparant aquest espectacle, la companyia Mos Maiorum el pugen finalment a escena. Una proposta entre ficció i documental que indaga en allò que ens fa humans i que és clau en la supervivència de l’espècie: la capacitat d’actuar junts.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising