Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Lanto
Foto: Ricard Martín Lanto

Lanto: un menú degustació d'autor al Clot per 16'50 euros!

Tot allò que cuina el xef Ricard Garcia és fet des de zero: des de les salses fins la mantega!

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Tornen les cues als restaurants del centre. Però al Lanto (València, 646. T. 658 94 11 31) en una cantonada desèrtica de Meridiana amb el Clot, no n'hi ha. Perquè a l’una menys cinc del migdia, les seves setze places, amb doble torn, ja són plenes, via reserva. Oblideu-vos de trucar: funcionarà millor si tireu de watsapp. 

En Ricardo García i la seva parella, la Rika Nakahori, fan el miracle de servir un menú diari gurmet i creatiu, de cinc plats (dos aperitius, entrant, principal, postres i una beguda) a 16’50 euros. Tot fet des de zero: des del pa i els croissants d'esmorzar (que amassen a les tres del matí!) fins a la mantega amb coriandre que acompanya el pa. Veure Garcia –un xef rodamón que ha passat per Michelins de París, Londres, Barcelona o Dinamarca– treballar en el seu primer negoci propi és un espectacle: ell davant de la 'mise en place', controlant-ho tot amb una eficiència metòdica de tiralínies.

Lanto
Foto: Irene FernandezLanto

Un menú tipus: puré de tomàquet amb xili, botifarró de Burgos i amanida de colinap, i seitons amb fonoll i amanida de remolatxa. Xiitake amb maionesa al carbó i pecorino. I un final de traca amb un pit de pollastre a la Royal i puré de coliflor, fet a baixa temperatura, rematat en brasa sobre un fons de la mateixa au, amb una sublim interacció entre el puré i el pollastre, i préssec amb farigola i 'crumble' d'avellana per postres. Filosofia japonesa, batec clàssic francès i esperit d’aprofitament nòrdic... En un menú diferent cada dia, i que no arriba als 17 euros! Per què complicar-se tant la vida? 

“Els japonesos pensen que amb menjar-ne una mica d’un plat ja en tens prou. Comparteixen els plats pel simple fet que a mig menjar-los ja no hi ha res de nou. I se’m va acudir: per què no adaptar aquesta filosofia a la cuina que he après?”, explica García. El cuiner no emmagatzema receptes: mira quina matèria fresca té cada matí i a partir d'aquí fa els plats. "La cuina em surt més fresca i espontània si treballo així", diu.  

A Lanto fan el pa i els croissants!
Foto: LantoA Lanto fan el pa i els croissants!

La majoria d’elaboracions tenen un toc del 'kamado', aquella barbacoa nipona de ceràmica en forma d’ou. L’única tria possible és entre un principal de peix o carn i una opció vegana, i les nits de cap de setmana fan una degustació de sis plats a 35 euros. A partir del mes de desembre el menú s'apujarà un euro, però, així i tot, segueix essent un regal.

NO T'HO PERDIS: Els millors menús de migdia 

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat