Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'Apolo celebra 75 anys amb una marató de 12 h de concerts

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

La Sala Apolo ha donat les primeres pistes sobre com celebrarà, al llarg del 2018, el seu 75 aniversari. I una de les celebracions més sonades serà el Concert L'Escena, una marató de 12 h de música en viu protagonitzada per una bona pila dels grups que conformen el passat, present i futur de l'escena musical de la ciutat. Una festa que acolliran La [2] i La [3], i que està prevista per a finals de primavera.

Però aquest és només un dels esdeveniments amb què la sala de ball de Nou de la Rambla celebrarà el seu primer quart de segle des que va obrir portes el 1943, cosa que la converteix en la més antiga d'Espanya i una de les longeves d'Europa. És per això que el lema d'aquests 75 anys és 'Tot canvia. Res canvia', perquè, com diu Alberto Guijarro, director de l'Apolo, a la sala “s'hi continua fent el canalla, com ja ho feien els nostres avis”. Ara com abans.

L'aniversari s'anirà desplegant i revelant a poc a poc. De moment l'Apolo ha estrenat la web commemorativa apolo75.com, que s'anirà omplint de continguts, i anunciat la publicació del llibre '75 anys sense parar de ballar' de la historiadora Eva Espinet a l'editorial Comanegra, prevista per a la primavera, i l'estrena del documental 'La joventut balla', un 'mockumentary' del realitzador Marc Crehuet ('El rei borni'), prevista per a la tardor.

L'Apolo també acollirà quatre exposicions. 'L'Escenari' s'inaugurarà al febrer i mostrarà una col·lecció de les millors fotos preses durant actuacions a la sala. A la primavera arribarà 'Cartellísme de l’Apolo', una mostra de disseny gràfic aplicat als pòsters i 'flyers'. A l'estiu s'exposarà 'Cremant pista', confeccionada a partir de les fotos que els parroquians de l'Apolo feu arribar a la sala. I l'aniversari es tancarà amb 'Apolo, l’atracció del Paral·lel', que recollirà cartells, programes de mà, fotografies i documentació que contextualitzen què ha sigut i què és l'Apolo.

La programació especial dels 75 anys també inclourà un cicle de cinema a la Filmoteca al voltant del ball, els clubs i la seva evolució en paral·lel a la societat previst per al tercer trimestre del 2018, i un cicle de xerrades i taules rodones bimestrals a La [3] al voltant de temes pròxims a l'univers de l'Apolo.

Però sobretot inclourà música i ball. El 75 aniversari arrencarà amb una festa sorpresa al febrer que, adverteixen, s'anunciarà amb poca antelació. Després, cada un dels clubs i festes que omplen la sala de dilluns a diumenge (Nitsa, Nasty Mondays, Caníbal, Churros con Chocolate, Jazz & Swing...) celebraran les noces de platí amb l'Apolo en festes que s'aniran repartint al llarg de l'any. L'Apolo també estarà present a la festa major del seu barri, el Poble-sec, i a la de Barcelona, amb un concert al BAM. I l'aniversari es tancarà amb una gran concert de clausura.

Mentre esperem que totes aquestes activitats i continguts ens permetin conèixer millor que és i què ha estat l'Apolo, podem fer-ne un tast amb aquesta peça audiovisual commemorativa dirigida per Àlex Julià, un recorregut per la sala en diferents èpoques dels seus 75 anys d'història amb un únic comú denominador: el ball. 

Últimes notícies

    Publicitat