Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
T- Mobilitat
Foto: TMB

L’ATM garanteix el descompte del 20% en la T-Usual i la T-Jove pel 2023

Encara no se sap si l’Estat mantindrà l’aportació del 30% de descompte que s’aplica des del setembre

Editat per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Des del setembre d’aquest any que gaudim d’un 50% de descompte en la T-Usual i la T-Jove. Això és perquè l’Estat va aplicar el 30% de descompte en aquests títols i l’ATM (l’Autoritat del Transport Metropolità), el 20% restant. Doncs, pocs dies abans de començar el 2023, aquest organisme ha confirmat que mantindrà el 20% de descompte en els dos títols durant el 2023.

El que queda per saber? Si l’Estat també continuarà garantint el descompte del 30%, de manera que els preus del transport públic seran els mateixos de cara a l’any nou. Això permetria completar el descompte del 50 % a la T-Usual i la T-Jove, i també mantenir la rebaixa del 30 % a la T-Causal que aportava l'Estat Espanyol en aquest títol. 

En la resta de títols, els preus també es mantenen iguals que el 2022, de manera que aquest any és el tercer consecutiu que l’ATM decideix no modificar les tarifes de transport públic. El descompte del 20% que assumeix l’ATM afecta la T-Usual i la T-Jove, i també es conserva en els títols de transport destinats a famílies monoparentals, nombroses o persones a l’atur. 

Ara, el consistori està a l’espera que l’Estat confirmi que manté l’aportació per als descomptes del 30% que s’apliquen des de setembre de 2022. Janet Sanz, tinenta d’alcalde, ha explicat que el consistori confia plenament en l’executiu espanyol. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, va informar que la decisió es prendrà en “els dies vinents”.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat cos

Últimes notícies

    Publicitat