Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
L'Auditori
L'AuditoriL'Auditori

L’Auditori instal·larà una estructura efímera monumental a la seva façana

La celebració del 25è aniversari també comptarà amb una exposició commemorativa, un concert de l’OBC i una actuació d’accés lliure del pianista Francesco Tristano

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

En honor al seu 25è aniversari, aquest divendres 22 de març L’Auditori prepara una diada de celebració. I és que no cada dia se celebra un quart de segle, i per això, l’equipament musical proposa una programació que reflecteix la diversitat de gèneres que ha ofert al llarg dels anys: una exposició commemorativa amb una instal·lació de lones a la seva façana, un concert de l’Orquestra Simfònica de Barcelona (OBC) i una actuació oberta al públic del pianista Francesco Tristano. 

El tret de sortida de la festa serà a les 18 h, amb la inauguració de l’exposició produïda pel Museu de la Música de Barcelona i el mateix Auditori. La mostra 'L’auditori, 25 anys', que s’instal·larà a les columnes exteriors del recinte fins al 9 de juny, se centra en quatre eixos, que van des de la transformació urbana de l’entorn de L’Auditori fins a la seva arquitectura institucional, passant també per l'activitat artística que ha ofert durant tots aquests anys i repassant tots els col·lectius de persones que han format part de la quotidianitat de la institució. 

A més, a dins de l’exposició també es podrà contemplar una intervenció a cura de l'arquitecta barcelonina Clara Solà-Morales, que consisteix en una estructura efímera monumental amb tres lones blaves gegantines col·locades a la façana del carrer Lepant. Aquesta obra estableix un diàleg entre l’arquitectura sòbria de l’edifici de Rafael Moneo (l’arquitecte que va dissenyar L’Auditori) i la naturalesa efímera de la música. 

A les 19 h, tindrà lloc el concert de l’OBC (que també es podrà veure el dissabte 23 i el diumenge 24 de març) sota la batuta de Ludovic Morlot. L’actuació començarà presentant 'Songs for Júlia', una obra per a orquestra i soprano –en aquesta ocasió interpretada per Anna Devin–, que L’Auditori va encarregar al compositor Josep Maria Guix amb motiu de l’aniversari; continuarà amb la 'Setena simfonia' del compositor finès Jean Sibelius i acabarà amb el 'Concert per a piano núm. 2' de Johannes Brahms, interpretat pel guardonat pianista rus Denis Kozhukhin. Les entrades oscil·len entre els 25 i els 55 euros. 

Denis Kozhukhin
L'Auditori / Alex LordacheDenis Kozhukhin

La diada no acabarà aquí: a les 21 h, el pianista Francesco Tristano oferirà un concert d’accés lliure a la Llanterna de L’Auditori. Aquest artista, compositor i productor és un gran seguidor d’estils i autors molt diferents com Bach, la música barroca i contemporània, el techno de Dretoit i l’electrònica europea, i les seves actuacions ho mostren.

 



La Banda Municipal de Barcelona també celebra l'aniversari

Coincidint amb el cap de setmana d’aniversari de L’Auditori, la Banda Municipal de Barcelona (BMB) organitza també una celebració musical. El diumenge 24, el director de banda José R. Pascual-Vilaplana portarà les rendes d’una selecció d’obres triades especialment per l’ocasió, encapçalades per l’estrena de ‘Simfonia Gaudí’, del compositor Albert Guinovart, que es va encarregar especialment per l’esdeveniment. La BMB també interpretarà el ‘Brass Quintent Concert’, del director i compositor Salvador Brotons i la suite de danses catalanes ‘Mont Juic’, escrita per Lennox Berkeley i Benjamin Britten l’any 1937.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat