Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'eclipsi solar parcial serà visible des de Barcelona

Un eclipsi petit que cobrirà el 10% del Sol està previst previst per al pròxim dimarts 25

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Un esdeveniment poc freqüent com un eclipsi solar no es pot deixar escapar. Encara que sigui parcial, durant el pròxim dimarts 25 d'octubre al migdia es podrà observar aquest fenomen astronòmic des de qualsevol punt de Barcelona. L'Observatori Astronòmic Nacional preveu que l'eclipsi començarà a les 11.33 h del migdia i prendrà el seu punt àlgid passades les 12 h, a les 12.07 h. Serà a aquesta hora que la Lluna taparà un 10% del Sol, un petit percentatge que només els més observadors podran veure. 

Eclipse parcial dimarts 25 d'octubre
Institut Geogràfic Nacional del Govern d'EspanyaEclipse parcial dimarts 25 d'octubre

Ja sabem que a la tardor les previsions climàtiques poden canviar d'un dia per l'altre, però el pronòstic pel dia de l'eclipsi és de núvols que podrien interrompre la visió. Per tant, encara que no hi hagi risc de precipitacions, es queda a l'espera de saber com avança la previsió per poder veure aquest eclipsi parcial. 

Cal recordar que els eclipsis solars no es poden veure sense protecció als ulls ni amb ulleres de sol que no siguin específiques. De fet, la millor manera de veure com la Lluna tapa el Sol és amb la projecció de l'ombra de l'eclipsi a terra o en una superfície llisa. 

NO T'HO PERDIS: 5 motius perquè tu també vegis 'Dahmer' (si encara no ho has fet)

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat