Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'edifici del Borsí obrirà amb aquest interessant projecte

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Des que va tancar les seves portes com a Escola d'Arts el 2009, el Borsí ha acumulat pols i idees per reobrir-se en parts iguals, la més polèmica la que va plantejar Mediapro, el primer museu del món sobre Woody Allen. Han anat passant legislatures i les entitats del barri han seguit en peu de guerra per fer de l'edifici un espai dedicat a la gent de barri sota la plataforma 'Borsí pel barri'. Finalment sembla que hi ha un projecte sobre la taula amb moltes possibilitats que abans del 2022 es materialitzi en una ampliació de la biblioteca Gòtic-Andreu Nin i un equipament polivalent pels usos veïnals.

El projecte presentat pels arquitectes Martínez Lapeña - Torres Arquitectos SLP, planteja una rehabilitació integral de l'edifici però respectant en tot moment els elements arquitectònics i històrics del que és un edifici del segle XIX. L'ajuntament ha destacat que una reobertura de l'espai en forma d'equipament cultural i biblioteca pot ser un dinamitzador pel barri a la vegada que permetrà conservar i traure profit d'un patrimoni important de la ciutat, ara mateix abandonat. Entre aquest patrimoni que tornarà a ser visible per tots nosaltres hi haurà el descobriment del tram de muralla romana de l'època de Barcino.

Escales d'entrada d'El Borsí
Escales d'entrada d'El Borsí
@Ajuntament de Barcelona

"És una oportunitat per generar projectes col·lectius intergeneracionals, fora de la dinàmica mercantilista a què està sotmesa Ciutat Vell", explicava Cristina Pujol de la plataforma 'Borsí pel barri' en la presentació del projecte, les obres del qual s'esperen que comencin a principis del 2020. La que es va construir com a seu de la Borsa privada de la ciutat, per a després està en mans dels artistes de La Llotja, sembla que en un futur bastant immediat els més de 2.000 m² s'invertiran bullici comunitari i llibres. Ho celebrem!

T'AGRADARÀ: 25 edificis emblemàtics de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat