Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Superilla Sant Antoni
FOTO: Ajuntament de BarcelonaSuperilla a Sant Antoni

L'Eix Verd de Consell de Cent condemnat a desaparèixer per sentència

Un jutjat ordena a l'Ajuntament desfer les "actuacions" de la pacificació del carrer de l'Eixample

M. P. Muñoz
Escrit per
M. P. Muñoz
Publicitat

Va ser un dels projectes estrella de l'últim tram del mandat de Colau, una obra polèmica, com acostuma a passar en aquests casos, però que un cop inaugurada ha estat una sensació. Malgrat tot, l'eix ver de Consell de Cent podria tenir els dies comptats.

Un jutjat contenciós-administratiu de Barcelona ha revocat l'aprovació de l'anomenat eix verd de Consell de Cent. Considera la sentència que per tirar-lo endavant s'havia d'haver aprovat una modificació urbanística del Pla General Metropolità (PGM) i no només un projecte d'obres ordinari.

La sentència dona la raó a la plataforma Barcelona Oberta, la Unió d'Eixos Comercials i Turístics, i condemna el consistori "a retornar les actuacions en l'estat que es trobaven amb anterioritat a la seva aprovació".

Rendre Rocafort
Foto: Ajuntament de BarcelonaRendre Rocafort


L'Ajuntament va manifestar que s'emparava en les competències municipals per modular la intensitat d'usos, però la sentència de, de 19 pàgines, es basa en informes pericials aportats per l'entitat demandant i també pel consistori, i considera que el canvi en la mobilitat de Consell de Cent suposa una modificació substancial dels usos previstos al PGM.

En declaracions a l'ACN, el Govern municipal de Collboni diu que recorrerà contra la sentència, però retreu als de Colau la manca de consens a l'hora de plantejar el projecte. Per la seva banda, BComú defensa la legalitat de l'eix verd i diu que hi ha un informe de la Generalitat que ho avala.

NO T'HO PERDIS: Així es va planificar la superilla de l'Eixample

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat