Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà la nova superilla de l’Eixample

En marxa les obres dels eixos verds de la superilla de l’Eixample

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Tot a punt per a la reforma de la Superilla de l’Eixample! Després que a mitjans de juliol comencés la primera fase dels treballs de transformació per reubicar els serveis principals de les zones afectades, les obres dels eixos verds comencen el 16 d’agost. Els treballs es faran als carrers de Consell de Cent, de Girona, de Rocafort i del Comte Borrell i, les quatre places previstes, es construiran als encreuaments del Consell del Cent amb Girona, Rocafort, Comte Borrell i Enric Granados.  

Aquests quatre eixos verds de l’Eixample responen al nou model de la Superilla Barcelona que té com a objectiu fomentar la vida al carrer, la mobilitat sostenible i el comerç de proximitat. Amb la transformació es guanyaran 58.000 m² d’espai públic i es multiplicarà per 12 el verd dels carrers. A més, les quatre grans places que es construiran tindran uns 2.000 m² cada una. 

Render Rocafort
Foto: Ajuntament de BarcelonaRender Rocafort

Les obres es duran a terme de manera simultània als quatre carrers que s’han de transformar, per això, a les vies afectades, els vehicles només podran circular per un carril i es treballarà per meitats. Pel que fa a la mobilitat, no hi haurà afectacions als autobusos ni altres mètodes de transport públic de l’entorn. Pels vianants es generaran recorreguts i, per les bicicletes i transports privats, s’habilitarà un espai central –en tots els trams– per poder passar-hi. 

Mapa afectacions eixos verds
Foto: Ajuntament de BarcelonaMapa afectacions eixos verds

Un cop acabades les obres, els vianants tindran la màxima prioritat en els eixos verds i a les quatre places. Els nous espais no tindran asfalt, afegiran un panot renovat –amb el mateix disseny que els d’ara, però de material reciclat perquè filtri l’aigua– i hi haurà més vegetació. 

NO T'HO PERDIS: Els 50 llocs imprescindibles de Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat