Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Les aventures de Priscilla, reina del desert
Foto: 'The adventures of Priscilla, queen of the desert' (1994)

La icònica pel·lícula 'Les aventures de Priscilla, reina del desert' tindrà una segona part amb els actors originals

La pel·lícula dirigida per Stephan Elliott el 1994 s'ha convertit en un emblema del cinema drag i LGTBIQ+

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Hi ha moltes pel·lícules aclamades per la crítica cada any, però no totes aconsegueixen transcendir diverses generacions i convertir-se, no només en història del cinema, sinó generar un impacte social més enllà de la pantalla gran. En aquesta exclusiva llista, trobem 'Les aventures de Priscilla, reina del desert', el film de 1994 dirigit per Stephan Elliott que es va convertir en un emblema del cinema drag i LGTBIQ+. Ara, el seu director ha confirmat que ja està en marxa una seqüela protagonitzada pels mateixos actors i actrius que al film original.

"La gent fa 30 anys que reclama aquesta segona part (...) i ara que Trump torna a estar present (al panorama polític dels Estats Units) i tot està a punt d'esclatar (...) és el moment adequat per fer-la" ha assegurat Elliott en una entrevista a The Guardian Australia. Terence Stamp, Guy Pearce i Hugo Weaving tornaran a enfundar-se en el paper de dues drag queens i una dona trans que, en la pel·lícula original, feien un viatge pel desert d'australià per arribar a un dels seus espectacles més importants dins la Priscilla, un antic autobús gris.

El director ha explicat al mateix mitjà que, malgrat que els actors ja han confirmat la seva participació, encara estan negociant amb diverses productores, patrocinadors i inversors. Aquest cop, però, es preveu que aconseguir finançament no serà tan complicat com a principis dels anys 90, quan ningú confiava en el projecte i van començar a rodar amb un pressupost de 2,7 milions de dòlars australians, una xifra molt inferior a la d'altres rodatges del mateix tipus.

"Tothom pensa que la pel·lícula és un munt de vestuari ple de plomes i colors, música i diversió, però també va directa al cor", explica Elliott, que assegura que la seqüela seguirà un patró molt similar. Tot i que el rodatge encara no ha donat el tret de sortida, el director assegura que va acabar el guió l'any 2023 després de cinc anys intentant-ho i, va ser la mort dels seus pares, el que va fer que l'acabés.

De pel·lícula a musical d'èxit mundial

La història de les tres protagonistes va passar de les sales de cinema als escenaris de teatre d'arreu del món. El musical 'Priscilla, reina del desert' va fer una gira per l'Estat l'any 2014 amb actors com Mariano Peña, conegut pel seu paper de Mauricio Colmenero a la sèrie Aída. El 2015 va ser reconegut com el millor musical d'Espanya als Premis Broadway Word i ara, nou anys més tard, la producció torna a Madrid de la mà de SOM Produce. El musical també va arribar a altres ciutats com Londres, Buenos Aires i Nova York, entre d'altres, on es van registrar més de tres milions d'espectadors

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera d'abril als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat