Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
'Angry birds'
Foto: Rovio'Angry birds'

L'empresa creadora d''Angry birds' s'instal·la a Barcelona

La companyia Rovio obrirà a la capital catalana el seu primer estudi al sud d'Europa i oferirà una trentena de llocs de feina

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Els ocellets enrabiats arriben a Barcelona. Compte, doncs, que no ens caigui al cap algun d'aquests pardals catapultats amb tirador des de les noves oficines de l'empresa finlandesa Rovio quan s'instal·li a la ciutat durant la primera meitat de 2023. Serà el primer estudi al sud d'Europa de la companyia creadora del popular joc de mòbil 'Angry birds' i preveu crear una trentena de llocs de feina. 

L'oficina s'especialitzarà en el desenvolupament de noves experiències, nivells i mecàniques de joc i té previst contractar dissenyadors, artistes gràfics i desenvolupadors, entre altres perfils. El director sènior de Rovio, Matthieu Burleaux, ha assegurat que la companyia té "plans de creixement ambiciosos" i ha destacat la capital catalana com un "gran hub de talent" pels videojocs. Així mateix, Burleaux també ha explicat que han valorat que Barcelona es trobi en una zona horària "raonablement propera" a la de Finlàndia.

Fundada el 2003, la companyia compta amb un equip de més de 500 treballadors repartits arreu del món. Té estudis a Estocolm (Suècia), Copenhaguen (Dinamarca), Mont-real i Toronto (Canadà). També té una filial a Turquia i des del 2017 cotitza a la borsa.

Dinamisme al sector dels videojocs

L'arribada de Rovio a Barcelona ha tingut el suport d'ACCIÓ, l'agència per la competitivitat de l'empresa del Departament de Treball. Per la seva banda, el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que es tracta d'un "exemple del dinamisme que està experimentant el sector dels videojocs" a Catalunya. "Seguirem treballant per captar més inversions d'aquest àmbit, que ens permet atraure talent creatiu i altament qualificat", ha defensat Torrent en un comunicat publicat aquest dilluns.

Cal recordar que, segons un estudi d'ACCIÓ, Catalunya és la primera regió de la Unió Europea en captació d'inversió estrangera en el sector dels videojocs. L'informe detalla que en els últims cinc anys s'han atret vint nous projectes, que han suposat una inversió de 120 milions d'euros i la creació de gairebé 900 llocs de treball. El projecte de Rovio s'afegeix al d'altres que han fet recentment empreses del sector dels videojocs, com la danesa IO Interactive.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions que pots veure ara mateix a Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat