Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Leonardo DiCaprio
ShutterstockLeonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio inverteix en una empresa emergent de Barcelona

La 'start-up', amb seu al Poblenou, es dedica a les energies renovables

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Leonardo DiCaprio ressona als nostres caps per molts motius: des d'El lobo de Wall Street', fins a 'Origen', passant per films com 'Shutter Island' o 'El gran Gatsby'. Ah i, evidentment, és conegut mundialment pel seu paper a 'Titanic'. Ara bé, ptser pel que no se’l reconeix tant és per les seves inversions i empreses, i pel seu vessant més activista ambiental. Però sapigueu que des de l’any 1998, any en què va crear la Fundació Leonardo DiCaprio, l’actor executa projectes per la protecció de la biodiversitat, la conservació dels hàbitats i la recerca de solucions contra el canvi climàtic. 

En línia amb aquest cantó més militant, DiCaprio ha invertit en una nova empresa d’energies renovables. I no en una companyia qualsevol, sinó en una de catalana. L’actor de Hollywood s’ha convertit en accionista de SolarMente, una 'start-up' d’assessorament i d’instal·lació de plaques fotovoltaiques per subscripció que va néixer l’any 2020 i que té seu al barri del Poblenou, a Barcelona. 

No se sap quina és la quantitat que DiCaprio ha decidit invertir-hi, però l’empresa ha explicat que, un cop li van fer la proposta, s’hi va sumar ràpidament. De fet, aquest acord econòmic suposa la primera inversió directa que l’actor fa en una empresa espanyola.  

SolarMente, canvi de paradigma de l'energia solar

Nascuda l’any 2020 de la mà de l’holandès Wouter Draijer i del canadenc expert en innovació Victor Gardrinier, SolarMente és una empresa emergent que es dedica a l’assessorament i instal·lació de plaques fotovoltaiques amb l’objectiu de "canviar el paradigma de l’energia solar a Espanya". 

Els cofundadors es van adonar que la burocràcia de l’Estat per a poder gaudir d’energia solar personal era molt lenta i complexa. De fet, van anotar que, de mitjana, calia passar per uns tràmits de més de 30 interaccions (entre correus, trucades i altres) i esperar entre uns 4 i 6 mesos. Per això, tot i que en un inici el negoci se centrava exclusivament en la instal·lació, van passar a oferir també assessorament. 

I com funciona? Bé, el client dona la direcció i el consum habitual d’energia a l’empresa i aquesta fa els números per escollir el paquet solar més encertat. Un cop aprovat el pressupost, SolarMente gestiona els permisos i instal·la els panells. 

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat