Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les 10 sèries que has de veure aquest estiu

Aquestes són les millors ficcions a les plataformes del moment perquè pugueu gaudir d'un estiu ple de sèries

Escrit per
Serielizados_
Publicitat

Arriba el bon temps, les vacances i el temps lliure... i quina millor manera de passar una estona de descans que amb una sèrie? Aquí us deixem les estrenes de noves temporades d'èxits de Netflix, Filmin o Prime Video, però també de sèries noves de trinca que arriben a diferents plataformes digitals. Si voleu tenir un estiu Serializado, aquí trobareu deu propostes que cal veure.

1. Borgen T4 (Netflix, 2 de juny)

Va néixer el 2010 en aigües tranquil·les, quan el consum de sèries era assumible i encara no havien aterrat les plataformes a Espanya. Després de nou anys al congelador, el drama polític de referència a Europa torna de la mà de Netflix, després de la seva emissió a Dinamarca i amb el subtítol ‘Power and Glory’. Sidse Babett Knudsen continua brillant com Birgitte Nyborg, nomenada ministra d'Afers Exteriors quan una companyia descobreix petroli a Groenlàndia.

2. The Boys T3 (Prime Video, 3 de juny)

Homelader i companyia s'han erigit a les rates del capitalisme més ferotge. 'The Boys' és una sèrie que narra com una multinacional pudent es dedica a procrear superherois a priori per protegir la Terra del mal, però (compte, gir de guió), aquí l'únic càncer són ells mateixos. En aquest nou lliurament segueix la lluita aferrissada entre el poble i la corporació malvada. Avís a navegants: en el primer episodi hi ha un 'spoiler' duríssim, amagueu aquests tuits.

3. Peaky Blinders T6 (Netflix, 10 de juny)

La història dels Shelby acabarà amb una sisena temporada i una pel·lícula que es rodarà el 2023. Els hem vist menjar fang, beure pintes en bars de mala mort, fumar pitis compulsivament i governar la seva pròpia ciutat. No estem preparats perquè tot això s'acabi, però us donem un consell: afileu les vostres boines per a la batalla final, perquè promet grans dosis d'èpica. Que soni 'Red Right Hand' de Nick Cave i que no pari la festa.

4. Para toda la humanidad T3 (Apple TV+, 10 de juny)

Ens han estat enganyant durant més de cinquanta anys. Va ser la Unió Soviètica qui va portar l'home a la lluna, no els EUA, i la falç i el martell onegen a la superfície del satèl·lit des del 1969. En aquesta tercera temporada, situada actualment, aquesta ucronia dels productors de 'Battlestar Galactica' porta a totes dues superpotències a una nova carrera espacial: Mart. 'For All Mankind', el títol original, és considerada una de les millors sèries en antena.

5. Atlanta T3 (Disney+, 29 de juny)

Donald Glover és un home del Renaixement: músic, raper, actor, guionista… Un paio que ho remata tot i no falla mai. Una de les seves obres mestres és Atlanta. Una sèrie que retrata a la perfecció l'absurditat i la violència inherents a les metròpolis humanes, concretament als Estats Units, específicament a Atlanta. Pot ser que es tracti del 'The Wire' de les comèdies? Nosaltres ho tenim clar, però jutgeu-ho vosaltres mateixos. La gaudireu.

6. Dos años y un día (ATRESplayer PREMIUM, 3 de juliol)

Quan Miguel Esteban i Raúl Navarro són els culpables d'una nova comèdia a Espanya, cal veure-la. Els creadors de la mítica 'El fin de la comedia', estrenen 'Dos años y un día', una altra sèrie a base de rialles amb Arturo Valls en el paper d'un actor, còmic i presentador d'èxit que veu com la vida fa un gir, quan és denunciat per un delicte contra els sentiments religiosos. L'objecte de la denúncia? Vestir-se com a Verge del Cierzo al pregó de Carzuelo de la Frontera. Emoji cara somrient amb llàgrima.

7. Inside no.9 T7 (Filmin, 26 de juliol)

Si això de les sèries tampoc us mola tant i heu acabat llegint això per inèrcia, 'Inside no. 9' us farà canviar d'opinió. És una de les sèries més boges de la BBC i fa set temporades que juga a un nivell de qualitat majestuós. Capítols auto-conclusius de menys de 30 minuts en què Steve Pemberton i Reece Shearsmith juguen amb la comèdia, el thriller, el misteri, el drama i tot el que se'ls acudeixi. I per si no n'hi hagués prou, protagonitzen i escriuen tots els episodis. Massa talent.

8. She Hulk: Abogada Hulka (Disney+, 17 d'agost)

L'agost ha deixat de ser el mes de la calma. Ja no queda ni una setmana a l'any que puguem descansar. La televisió no dorm. N'és una prova que les quatre grans franquícies -Star Wars, Joc de Trons, El Senyor dels Anells i Marvel- estrenen sèrie. Aquesta última anirà amb 'She Hulk', protagonitzada per la camaleònica Tatiana Maslany, que dona vida a una advocada -cosa irascible- que s'especialitza en casos que involucren superherois.

9. La Casa del Dragón (HBO Max, 21 d'agost)

La primera de les descendents de Joc de Trons ja és aquí. 'La Casa del Dragón' és la història d'una guerra civil, la que va enfrontar els membres dels Targaryen entre si, dos segles abans dels esdeveniments de la sèrie original. L'univers de Ponent s'expandeix, arribaran 'spin-offs' més els pròxims anys, i si es fa bé, 'Joc de Trons' pot convertir-se en la gran saga televisiva, a l'alçada del que va fer 'Star Wars' al cinema.

10. El Señor de los Anillos: los Anillos de Poder (Prime Video, 2 de setembre)

El hype d'aquesta sèrie ens fa mal cos. Prime Video porta inflant el globus gairebé cinc anys. La sèrie més cara de tots els temps -372 milions de dòlars per a la primera temporada- podria ser també la punxada més gran mai vista. La Terra Mitjana no tindrà terme mitjà. O és un èxit o un fracàs incalculables. El 2 de setembre sortirem de dubtes, quan Baiona ens introdueixi a la Segona Edat de la Terra Mitjana, durant la forja dels nou anells.

NO T'HO PERDIS: Les millors sèries noves que has de veure

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat