Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Bola de Drac
Foto: Bola de Drac

Les 5 millors sèries d'animació i mangues del creador de 'Bola de drac'

Akira Toriyama ha mort aquest divendres 8 de març i ha deixat un llegat etern dins el món del manga

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El món del manga i l'animació està de dol amb la mort d'Akira Toriyama, l'icònic artista de manga i dissenyador de personatges japonès creador de la sèrie 'Bola de drac'. El compte de X de 'Bola de drac' ha fet pública la notícia a través d'un comunicat on anunciaven que Toriyama havia mort amb 68 anys per un hematoma subdural. "Lamentem profundament que [Toriyama] es trobés encara a mitges de la realització de molts projectes en què treballava amb gran entusiasme", continua el comunicat signat per Bird Studio.

Toriyama era conegut com un geni gairebé anònim a qui no li agradaven les aparicions públiques ni tampoc parlar amb els mitjans de comunicació. Tot i això, ha estat una gran inspiració per a diversos artistes tant dins del gènere com fora i, després de la seva mort, el seu llegat serà gairebé impossible d'esborrar. Per fer un homenatge a la seva trajectòria, hem recopilat les cinc millors sèries d'animació i mangues de l'artista japonès.

1. Bola de Drac

Bola de Drac
Foto: Bola de Drac

Des que es va estrenar l'any 1984, 'Bola de Drac' s'ha convertit en un fenomen global que ha estat traduït a més de 30 idiomes. La sèrie va ser escrita i dibuixada per Toriyama que explica la història de Son Goku, un noi amb cua de mico, des que és petit fins que es fa avi. Més tard es van fer noves adaptacions de la producció i va néixer 'Bola de Drac Z', 'Bola de Drac GT', i 'Bola de Drac Super'. Actualment, la saga s'ha convertit en un dels mangues més populars de la història.

2. Dr. Slump

Dr. Slump
Foto: Dr. Slump

El pare de Son Goku també va ser el creador de 'Dr. Slump', una sèrie que, després de Bola de Drac, és la més popular de l'artista japonès. 'Dr Slump' va néixer abans que 'Bola de Drac' i narra amb un peculiar humor les aventures d'un professor i de l'Arale, un robot amb forma de nena de 13 anys. L'any 1987 es va emetre per primer cop en català a la Televisió de Catalunya i, el 1993 també ho va fer la Televisió Valenciana.

3. Kajika

Kajika
Foto: Kajika

La revista Shonen Jump va publicar 'Kajika' el 1998, un manga de Toriyama que narra la història de Kajika i Gigi en el seu viatge per salvar una sèrie d'animals per trencar la maledicció que l'ha convertit en meitat home meitat guineu. Tot i que no va ser una saga massa llarga, les aventures dels personatges van tenir una bona acollida entre el públic.

4. Nekomajin

Nekomajin
Foto: Nekomajin

Aquest manga només està format per vuit capítols que narra curtes històries que només tenen en comú el seu personatge principal, un gat mag anomenat Neko Majin. Els capítols es van publicar a les revistes Shonen Jump i Shonen Jump mensual entre 1999 i 2005, tot i que no van arribar a Espanya fins a l'any 2006.

5. Jaco, el patruller galàctic

Jaco: The Gallactic Patrolman
Foto: Jaco: The Gallactic Patrolman

Ginga Patorōru Jako, el manga conegut també com a 'Jaco: The Gallactic Patrolman' (Jaco, el patruller galàctic) es va publicar l'any 2013 a la revista Shonen Jump mensual i, tot i que no és considerada una de les millors produccions de Toriyama, tota la història es desenvolupa en el mateix univers que 'Bola de Drac'. El manga narra la història de Jaco, un policia espacial que arriba a la Terra per protegir-la d'un atac extraterrestre.

NO T'HO PERDIS: El TOP 5 de la cartellera de cinema

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat