Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les discoteques de Barcelona es convertiran en espais artístics durant 3 dies

La iniciativa ‘CLUBS, Art a la pista’ porta obres d’art i instal·lacions artístiques a 9 sales de ball barcelonines

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

De nit, les discoteques són un lloc per ballar. Però de dia, queden abandonades. Per aprofitar el potencial de les sales de ball de Barcelona, el projecte ‘CLUBS, Art a la pista’ ha convidat a 18 artistes nacionals i internacionals a exposar les seves obres d’art en aquests espais. Així, del 17 al 19 de desembre, algunes discoteques barcelonines obriran les portes de forma excepcional en horari diürn per convertir-se en espais artístics.

Les sales escollides per convertir-se en amfitriones temporals d’obres i instal·lacions artístiques són l’Apolo, Freedonia, Garage 442, Laut, Macarena, Meteoro, Razzmatazz, Sidecar i Vol. El projecte, impulsat per la directora de la Galeria Bombon Projects, Joana Roda, i la creativa i generadora de projectes, Dessislava Pirinchieva, va néixer per donar resposta al tancament de les sales de ball durant el confinament. L’objectiu és, doncs, reivindicar aquests espais com a llocs de trobada, evasió i experimentació de la cultura.

Totes les obres d’art, algunes de les quals pertanyen a col·leccions de museus com el Centre Pompidou de París o el MoMA de Nova York, tractaran el concepte del ‘clubbing’ a través de diverses disciplines. Per exemple, a l’Apolo Candela Capitán i ISAbella Gutiérrez presentaran la performance ‘The death at The Club’, que explora la part fosca del fort individualisme a través del ball. Un altre exemple del que es podrà veure entre el 17 i el 19 de desembre és la peça que acollirà la sala Sidecar, on l’artista Mark Leckey projectarà ‘Fiorucci Made Me Hardcore’, una instal·lació de vídeo que recopila fragments de seqüències en clubs nocturns i que vol fer una incursió en les subcultures d’Anglaterra del 1970 al 1990.

Així, la programació d’aquest circuit d’exposicions pretén oferir una proposta diferent per a les sales i generar noves sinergies entre discoteques i els artistes, galeries, museus, fundacions públiques i privades i altres institucions.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat