Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les discoteques podran obrir amb passaport covid a partir de divendres

El 8 d’octubre torna a obrir l’oci nocturn en espais interiors, després de 8 mesos de tancament

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Tots els locals d’oci nocturn de Catalunya en interiors podran reobrir a partir del 8 d’octubre, gràcies a l’ús del passaport covid. Des del març del 2020, els bars musicals i discoteques han viscut diversos intents fallits de reobertura, i ara sembla que veuen la llum al final del túnel, a les portes del pont del Pilar. 

Així doncs, a partir de divendres, per entrar als bars musicals i discoteques s'haurà de mostrar el denominat passaport Covid i caldrà portar mascareta, obligatòria en interiors segons la normativa promulgada pel govern espanyol.

Aquest matí, la patronal del sector està reunida amb els departaments de Salut i Interior de la Generalitat per acabar de pactar els aforaments, i després faltarà que la Generalitat obtingui el permís del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. També s’està treballant en una aplicació pròpia perquè els locals verifiquin l’autenticitat dels passaports de la covid- 

Una altra incògnita sobre la reobertura de l’oci nocturn té a veure amb els horaris dels diferents establiments. Abans de la pandèmia, els bars musicals obrien fins a les 2.30 h entre setmana i a les 3 h els caps de setmana i vigílies de festius, les discoteques obrien fins a les 5 h entre setmana i a les 6 h els caps de setmana, i les sales de concert fins a les 4.30 h entre setmana i a les 5 h els caps de setmana.  

Fa dues setmanes que l’oci nocturn pot obrir fins a les tres de la matinada, però només en els espais exteriors, cosa que limita molt el nombre de locals amb capacitat de fer-ho. A més, Catalunya és la comunitat autònoma amb més restriccions vigents contra la propagació de la Covid-19 i l'única que no permet obrir l'interior de bars musicals i discoteques. L’obertura d’aquests locals interiors arribaria en un moment on els indicadors de la pandèmia mostren un lleuger repunt, que s’atribueix al retorn a les aules i al treball presencial. 

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat