Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
La Rambla
La Rambla

Les dones de Barcelona viuen cinc anys més que els homes, de mitjana

El mateix informe de l'ASPB també confirma la recuperació gradual de l'esperança de vida a la, ciutat després de la Covid-19

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona està molt a prop de recuperar l'activitat prepandèmia en sectors com el creuerístic i l'hoteler, una recuperació que també es veu reflectida a l'esperança de vida dels barcelonins i barcelonines. Segons el darrer estudi de l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), les dades de 2022 confirmen la recuperació gradual de l'esperança de vida de la ciutat després de la covid-19. Les dones barcelonines viuen una mitjana de cinc anys més que els homes: la seva esperança de vida és de 87,5 anys i els homes, en canvi, viuen de mitjana fins als 82 anys. Aquestes dades deixen enrere les xifres del 2020, quan la mitjana de la població va ser 85,6 i 80 anys, respectivament.

habitants barcelona
Foto: Padró Municipal d'habitants de Barcelona

Si ens fixem en l'esperança de vida en bona salut, es constata que, tot i que les dones viuen més temps, ho fan amb menys qualitat de vida, ja que la mitjana se situa en 78,8 anys en dones i 74,6 en homes. A més de les de desigualtats en salut segons gènere també són causades pel lloc de residència i país d'origen. Quatre de cinc adults de la ciutat declaren tenir una bona salut, una afirmació menys freqüent entre les dones, les persones que viuen en districtes amb un nivell socioeconòmic més baix, i les persones procedents de països de rendes baixes.

Pel que fa als infants, el 98% de les nenes i el 97% dels nens gaudeixen d'una bona salut, una dada que contrasta amb el nombre de denúncies per violències a la infància i adolescència, que ha augmentat en els darrers anys. Al llarg del 2022, es van registrar 896 denúncies i en el 57,9% dels casos les víctimes eren nenes o noies. A més, durant el mateix any es van presentar 261 denúncies per violència masclista contra nenes i noies menors de 18 anys.

NO T'HO PERDIS: Ja som 8 milions d'habitants i aquestes són les ciutats més poblades de Catalunya

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat