Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pessebre aquàtic de la fira Nadal al Port
Foto: Juanjo Martínez

Els creuers tornen a Barcelona: el Port gairebé recupera les xifres prepandèmia

Es preveu que al llarg d'aquest 2023 arribin més de 800 vaixells a la ciutat, una xifra que supera les dades de 2019

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats més visitades d'Europa. Malgrat que l'estiu ja s'ha acabat i la tornada a la rutina ja és aquí, l'arribada de turistes, en lloc de disminuir, no para de créixer. Després de la pandèmia, el sector turístic va patir una davallada de la qual encara s'està recuperant. Tot i que encara es noten les conseqüències que va deixar la Covid-19, el sector creuerístic preveu que aquest 2023 ancorin a la ciutat 887 creuers, 87 més que el 2019.

Durant la primera meitat de 2023, el Port de Barcelona va ser el segon d'Espanya que més creuers va rebre, tot i que no va arribar a les xifres prepandèmia. Amb les dades d'aquest agost, Barcelona està molt a prop d'igualar l'activitat de 2019. Entre gener i agost d'aquest any, han arribat a la ciutat 498 creuers, tres menys que al mateix període de 2019, quan van atracar 501 vaixells.

Els creueristes són una part molt significativa del total de turistes que arriben a la ciutat. El 2022, van venir en les grans embarcacions uns 2,3 milions de visitants, el que va significar un 400% més que l'any 2021. El rècord, però, continua en els 3.137.978 de creueristes que van desembarcar a Barcelona el 2019. Durant el que portem de 2023, ja han arribat més de 2,2 milions, i haurem d'esperar a finals d'any per saber si el Port de Barcelona ha recuperat oficialment la seva activitat normal.

NO T'HO PERDIS: Aquests són oficialment els creuers més nets (i els més bruts) d'arreu del món

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat