Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Manifestació LGTBI Barcelona
FOTO: ShutterstockManifestació LGTBI Barcelona

Les incidències LGTBI-fòbiques es disparen un 27,4% a Catalunya durant el 2023

El col·lectiu gai i el de les dones trans són els que més incidents han patit segons les dades de l'Observatori contra l'Homofòbia

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Malgrat que Barcelona continua sent una gran referent en la defensa de la diversitat sexual i de gènere, la província és la que acumula més incidències LGTBI-fòbiques durant el 2023. Segons les dades de l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH), al llarg de 2023 els incidents contra el col·lectiu es van disparar un 27,4% més que el 2022. En total, a Catalunya es van registrar 302 incidències, i el 77,5% es van produir a la província de Barcelona, un total de 160.

LGTBI
Foto: OCH / ACN

Si analitzem les dades per districtes, Sant Martí va ser on es van registrar el nombre de fets més alt, seguit de Sants-Montjuïc i l'Eixample. Respecte als àmbits on es van produir els incidents, la gran majoria es van registrar a la via pública, un 24,7%, seguit de l'espai d'oci nocturn, amb un 16,2%. En aquest darrer àmbit hi ha hagut un increment molt significatiu pels dispositius que l'entitat té habilitats en espais d'oci i festivals als districtes de Barcelona. El transport públic i Internet i les xarxes socials es troben en tercer i quart lloc, respectivament.

Segons l'entitat, el col·lectiu d'homes gais és el que va patir més incidents, amb un total de 119, seguit pel de les persones trans, especialment les dones trans, que van registrar 41 incidències.

Quines són les incidències més freqüents?

Pel que fa als tipus d'actes LGTBI-fòbics més comuns, les agressions verbals són el tipus de discriminació més registrat, un 24,8% del total, seguides molt de prop per les mostres d'odi i exaltació amb un 24,5%. Les agressions físiques ocupen el tercer lloc, amb un preocupant percentatge del 23,4%.

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer a Barcelona al gener

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat