Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Malalties de transmissió sexual
Foto: Diputació de Barcelona

Les infeccions de transmissió sexual augmenten a les comarques de Barcelona

La clamídia i la gonocòccia són les dues malalties que més han augmentat entre el 2017 i 2020

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Les infeccions de transmissió sexual (ITS) s'han disparat a Barcelona i rodalia. La Diputació de Barcelona ha elaborat l'Informe d'Indicadors de salut per al conjunt de municipis majors de 10.000 habitants de la província de Barcelona, on asseguren que es van detectar 5.057 nous casos d'ITS entre el 2019 i 2020. Les dues malalties que més han pujat han estat la clamídia, amb 108,1 casos per cada 10.000 habitants, i la gonocòccia, amb 50,8 casos cada 10.000 habitants.

La majoria de les infeccions que s'han detectat en aquests municipis han estat diagnosticades a menors de 25 anys. L'informe també ha analitzat les interrupcions voluntàries de l'embaràs (IVE) que continuen augmentant, una tendència que va començar fa uns anys. En el període de 2019-2020, es van produir 14,1 IVE per cada 1.000 dones d'entre 15 i 44 anys, 6 dècimes més que l'any anterior.

Per promocionar una sexualitat sana, el Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona organitza tallers gratuïts. L'any 2022, es van fer 354 d'aquests tallers d'educació afectiva sexual a 83 municipis de menys de 20.000 habitants, amb un total de 7.543 assistents.

Altres indicadors de salut a l'informe

Dins l'Informe d'Indicadors de salut per al conjunt de municipis majors de 10.000 habitants de la província de Barcelona no només s'ha tractat la salut sexual i reproductiva, sinó que també s'han analitzat altres indicadors com la salut mental, la demografia, la situació socioeconòmica o l'accidentalitat viària.

Un 3,4% de la població va ser atesa en centres especialitats de salut mental ambulatòria el 2021. L'informe també reflecteix que la principal causa dels ingressos hospitalaris van ser les malalties de l'aparell circulatori. Pel que fa a l'accidentalitat viària, el col·lectiu més vulnerable a les carreteres són, un any més, els motoristes, que representen 1 de cada dues víctimes greus o mortals.

Des del punt de vista socioeconòmic, l'informe destaca l'esforç que fan les famílies per pagar el lloguer, les quals dediquen el 46% de la renda, quan la Comissió Europea diu que no s'hauria de destinar més del 40%.

*Consulteu  l'Informe d'Indicadors de salut per al conjunt de municipis majors de 10.000 habitants de la província de Barcelona

NO T'HO PERDIS: Sis dels millors hospitals especialitzats del món són a Barcelona

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat