Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Becoming Marilyn
Guillem Roset / ACN

Les intimitats de Marilyn Monroe i Elvis Presley s'exposen en aquesta mostra a Barcelona

És la primera vegada que les obres dels fotògrafs André de Dienes i Alfred Wertheimer es veuen a la ciutat

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
i
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El Premi Nobel de Literatura Ernest Hemingway, el pop-art de Warhol, els primers dies de model de Marilyn Monroe i la revolució del rock and roll d’Elvis Presley. Sens dubte els anys 50 van ser una temporada culturalment moguda. Però, que hi havia abans del despertar d'aquestes icones? Una nova exposició fotogràfica ens desvela els moments més íntims de Marilyn i d’Elvis, abans del seu ascens a la fama. 

Per primer cop a Barcelona, les obres dels fotògrafs André de Dienes i Alfred Werheimer s’exposen al centre Foto Nostrum per mostrar-nos els secrets que s’amaguen sota l’impacte cultural de les dues grans icones. La doble mostra 'Becoming Marilyn' i 'Becoming Elvis' destapa un període dels artistes que "no és habitual", tal com ha dit la responsable d’exposicions del centre fotogràfic, Leonor Fernandes, perquè "cap dels dos no sabien que es convertirien en el que van ser". De fet, la galeria ha posat a la venda bona part de les imatges, que es podran veure fins als 24 de març.

Becoming Marilyn 

Aquesta part de la mostra recull 51 imatges realitzades entre 1945 i 1953. La llavors Norma Jeane Baker de tan sols 19 anys —que encara no era famosa— i André de Dienes inicien una relació amb un viatge de sis mesos per la costa de California. Durant l’aventura, el fotògraf queda totalment enamorat de Monroe, que "no intenta ser només una persona sensual" i es mostra com a una jove amb "innocència, calidesa i proximitat al fotògraf", tal com ha explicat Fernandes.

Becoming Marilyn
FotoNostrum

Becoming Elvis

Pel que fa a les fotografies d’Alfred Wertheimer, que en són una cinquantena també, es van prendre l’any 1956 durant un viatge de dues setmanes de Nova York a Memphis. L’estrella del rock, que en aquell moment ja començava a ser coneguda, va acceptar que el fotògraf el seguís en el seu camí de retorn a casa. Per això, és retratat en la seva quotidianitat: al tren, amb la seva família o a casa seva. En les imatges es mostra un Elvis “íntim, sexi, càlid i innocent que més tard es converteix en l’Elvis de Las Vegas”, ha dit Fernandes. 

Becoming Elvis
FotoNostrum

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat