Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turó Park
Ajuntament de Barcelona

Les luxoses galeries Via Wagner reobriran amb oficines i un espai gastronòmic

Els veïns del Turó Park també reclamen un espai de trobada per la gent gran

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Les segones oportunitats (de vegades) està bé donar-les, i a les galeries Via Wagner se’ls hi ha donat. Aquest icònic espai prop del Turó Park reobrirà el seu espai amb una oferta gastronòmica i oficines. El projecte estava plantejat des de feia temps, però ara, finalment, sembla que per fi encara la recta final amb l’obtenció de les llicències d’obres. La idea final també contempla la plaça de Wagner, per això el disseny compta obrir la façana de l’espai i fer-la de vidre. 

El projecte està en mans de l’estudi d’arquitectura OUA Group, qui ja ha decidit convertir els 2.000 m² de l’antiga estructura en oficines amb l’objectiu que diverses empreses instal·lin la seva seu allà. L’espai es dividirà en una planta baixa i un primer pis, on es crearà un 'rooftop' de prop de 800 m² i on es preveu instal·lar l’espai gastronòmic per a actes privats o de les mateixes empreses que tinguin l’oficina allà. De moment, OUA està pendent d’obtenir la llicència d’obres, però un cop comenci el treball, la previsió és que tinguin la reforma acabada en 15 mesos, segons els han avançat a Betevé.

Els veïns de la zona han celebrat la notícia, ja que feia temps que reclamaven una solució a la degradació de l’espai de les Galeries, però també han fet una petició: que es destinin 100 m² per a fer un punt de trobada per la gent gran, un reclam que fa més de 30 anys que el barri presenta reiteradament.

La història de les galeries Via Wagner

Fa 31 anys que aquest espai va tancar les portes, però Via Wagner havia estat un intent d’estendre la moda de les galeries comercial a la zona alta de Barcelona. Les galeries acollien prop d’un centenar de petites botigues, de les quals la majoria eren de moda. El seu tancament, l’any 1993, es va debre a les desavinences entre els propietaris i a la falta de negocis per a mantenir l’espai. Des de la clausura, l’espai ha estat ocupat i també ha patit un incendi, actes incívic i una plaga de rates, fets que l’han portat a un enorme deteriorament fins al punt que la façana ha patit despreniments en els darrers anys. Per això la notícia de la seva reedificació és tan ben rebuda per part del veïnat.

 

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat