Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Globus Elvie
Foto: Elvie

Les mares catalanes són les que se senten més incòmodes mentre donen el pit en públic de l'Estat

El mateix estudi ha revelat que Catalunya té la durada del període de la lactància més llarg d'Espanya

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Un 66% de les mares catalanes s'han sentit incòmodes mentre donaven el pit als seus fills o s'extreien llet en públic. Malgrat ser un acte natural, la lactància en públic continua sent un tabú i considerada de mal gust i, en alguns casos, fins i tot està sexualitzada. Segons una enquesta de la marca de tecnologia femenina, Elvie, Catalunya és la comunitat autònoma on les mares se senten més violentades donant el pit fora de la llar.

L'enquesta també ha revelat que Catalunya té la durada del període de la lactància més llarg de l'Estat, amb una mitjana de 13,28 mesos. Del total, un 94% de les mares catalanes que decideixen alletar els nadons ho han fet en públic, i el 80% d'elles s'han vist obligades a ocultar-se a causa de mirades i comentaris negatius. El 61% confessen haver-se sentit incòmodes en cafeteries, bars i restaurants, i assenyalen aquests establiments com les principals fonts de malestar. En canvi, els hotels i museus són un dels espais on s'han sentit més segures mentre donaven el pit.

Pits gegants per reivindicar la lactància en públic

Elvie ha impulsat la campanya de reivindicació el dret de les mares a alletar i treure's llet en públic a Madrid, Sevilla i Barcelona. Mijtançant la tecnologia CGI (intel·ligència artificial), ha col·locat globus amb forma de pits gegants a diversos llocs emblemàtics com el parc del Retiro de Madrid, la Plaza España de Sevilla i la platja de Sant Sebastià, just al costat de l'Hotel W, a Barcelona.

Globus Elvie
Foto: Elvie

La iniciativa vol empoderar les dones i fer-les sentir còmodes mentre donen el pit als seus fills on elles vulguin, i també encoratja la societat per deslligar-se dels tabús i la sexualització al voltant d'aquest acte natural. La campanya va acompanyada d'una sèrie de vídeos i crea un espai per a discussions obertes i perquè totes les dones que vulguin puguin compartir les seves experiències, històries i reptes relacionats amb la lactància en públic.

NO T'HO PERDIS: 50 llocs perfectes per anar amb nens a Barcelona

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat