Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les millors fotos de l'univers del 2020

L'Insight Astronomy Photographer of the Year ha seleccionat una sèrie d'imatges que mostren la bellesa i majestuositat del nostre univers

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

L'univers és un gran desconegut. Tot i que forma part del decorat de la nostra vida, no tenim una idea massa definida sobre què s'amaga més enllà dels núvols. El món astronòmic és únic i característic per les fotografies que ens regala de tant en tant: aurores boreals germinades d'un conte de fades, nebuloses que es constrenyen adoptant siluetes i colors inversemblants o paisatges màgics que tenyeixen l'entorn amb formes i decorats propis de pel·lícules de ciència-ficció. En el marc de l'Insight Atronomy Photographer of the Year, organitzat pel Reial Observatori de Greenwich, s'han seleccionat una sèrie d'instantànies que mesuren l'abast i les meravelles que envolten el nostre planeta. 

'Big Moon - Little Werewolf'

Les millors fotos astronòmiques
Foto: Kirsty Paton

A la Kirsty Paton, autora d'aquesta fantasmagòrica fotografia ('Big Moon - Little Werewolf'), li va costar tres anys aconseguir l'enquadrament ideal. El model que posa davant de la lluna plena és el seu gos, amb qui va tenir molta paciència per a copsar-lo completament quiet.

'L'estàtua de la llibertat'

Les millors fotos astronòmiques
Foto: Martin Pugh

Aquesta magnífica fotografia de Martin Pugh retrata una nebulosa amb la forma del reconegut monument de Nova York. Per harmonitzar el festival de colors de la imatge, Pugh va utilitzar filtres de banda estreta per crear un conjunt viu i colpidor. La fotografia és finalista en la categoria 'Estrelles i Nebuloses'.

'Galactic Portal'

Les millors fotos astronòmiques
Foto: Marcin Zajac

Si els elfs disposen del seu propi paradís, no es deu allunyar a la percepció que va tenir l'objectiu de la càmera de Marcin Zajac en aquesta fotografia. L'aura encisada que envolta la imatge correspon a la ciutat costanera de Kiama, ubicada a Austràlia. Per prendre aquest ball de llums, Zajac va esperar hores davant la seva càmera fins que la Via Làctia va brotar entre els núvols amb un inesperat acompanyant: el contorn de Júpiter, un element característic del firmament de l'hemisferi sud.

'Northern Dragon's Eye'

Les millors fotos astronòmiques
Foto: Elena Pakhalyuk

A vegades, quan es tracta d'una fotografia, no cal fer malabarismes ni postures pròpies del contorsionisme per copsar l'angle perfecte del requadre. Això devia pensar l'Elena Pakhalyuk, autora d'aquesta instantània, qui només va esperar que l'embruixada llum de l'aurora boreal despertés d'un somni profund a un drac del nord.

'Cold Night on the Yellowstone'

Les millors fotos astronòmiques
Foto: Jake Mosher

Un dels trets més fascinants de l'astrofotografia és la capacitat d'integrar mons paral·lels en un mateix enquadrament. En aquesta foto, la serralada Absaroka Beartooth, ubicada al llegendari Parc Natural de Yellowstone, harmonitza els tètrics colors provocats per la boira amb l'espectacle cromàtic del firmament, poblat per innumerables estrelles.

'The Cave of the Wild Horses'

Les millors fotos astronòmiques
Foto: Bryony Richards

La Cova dels Cavalls Salvatges es troba aixoplugada sota el cor del sud del desert de Utah. Per arribar a l'emplaçament que domina la imatge, el fotògraf Byrony Richards va viure el seu via crucis particular. El camí a través del desert és tediós i ímprobe, marcat per la frondositat dels matolls i la sorra que s'impregna a les cames al llarg de la travessia. Malgrat això, el paisatge des de la cova sembla extret d'un conte d'Andersen. En aquest cas, el vernís de roca i els petròglifs s'il·luminen amb la claror de l'estiu de la Via Làctia.

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat